Ze plundert de offerkist van de kerk met een zelfgemaakte "hengel"

Janine image
door Janine

04 Maart 2022

Ze plundert de offerkist van de kerk met een zelfgemaakte "hengel"
Advertisement

Soms zien we zulke absurde en extravagante dingen dat we moeilijk kunnen geloven dat ze waar zijn. Toch weten we heel goed dat de realiteit de fantasie kan overtreffen, waardoor we voor situaties komen te staan ​​waarvan we niet weten of we moeten lachen of huilen. We zijn er zeker van dat velen zo zouden reageren bij het lezen van wat we je gaan vertellen

Zou je er ooit aan denken dat iemand in de kerk geld uit de offerkist zou stelen nadat hij een “zelfgemaakt” hulpmiddel voor dit doel had gemaakt? Hoewel het beeld misschien absurd en paradoxaal lijkt, kunnen we je verzekeren dat we geen grapje maken: dit is precies wat er in Duitsland is gebeurd.

via Express.de

Advertisement
Leo Reynolds/Flickr - Not the actual photo

Leo Reynolds/Flickr - Not the actual photo

Er zijn veel mensen die tijdens kerkdiensten schenkingen doen aan de kerk, ervan overtuigd dat hun geld voor nobele en nuttige doeleinden wordt gebruikt, en dat het in ieder geval op een veilige plek terechtkomt. Toch is dit blijkbaar niet altijd zo. De mensen die in Düsseldorf getuige zijn geweest van de merkwaardige diefstal die het web rondgaat, weten dit goed.

Een 36-jarige vrouw werd op heterdaad betrapt toen ze probeerde te stelen uit de kist die werd gebruikt voor de offergaven van de gelovigen, in een kerk aan de Gertrudisplatz, in de Duitse stad. Een getuige die het tafereel zag kon niet anders dan verbaasd zijn. De kwaadwillende was daar en ze probeerde het geld op een nogal ingenieuze manier te stelen: ze had namelijk eigenhandig een hulpmiddel gemaakt om het geld gemakkelijk uit de kist te “vissen".

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Uitgerust met deze soort van "hengel", was ze ervan overtuigd dat ze haar plan zou uitvoeren, ook als het niet zou gaan zoals ze had gehoopt. De getuige die haar zag, belde onmiddellijk de politie, die haar vervolgens arresteerde en identificeerde. Het is niet duidelijk wat de straf is die ze nu riskeert, maar volgens wat de politie heeft gemeld, staat de 36-jarige al bekend om soortgelijke episodes.

Het "vissen" liep daarom slecht af en na haar arrestatie werd ook de veronderstelling geopperd dat de vrouw al eenzelfde soort diefstal had gepleegd in die kerk in Düsseldorf. Eén ding is zeker: afgaande op wat er is gebeurd, is alles mogelijk! Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement