Sommige flat-earthers geloven nu dat onze planeet de vorm heeft van een donut - Curioctopus.nl
x
Sommige flat-earthers geloven nu dat…
Hij geeft de ontslagbrief met een opzegtermijn van twee weken: de baas neemt wraak en ontslaat hem Dit zijn de 3 slechte gewoonten waardoor we ons ouder voelen dan we in werkelijkheid zijn

Sommige flat-earthers geloven nu dat onze planeet de vorm heeft van een donut

11 Januari 2022 • Door Janine
1.145
Advertisement

Dat wat de vorm van de aarde betreft, is misschien wel een van de meest besproken vragen in de geschiedenis. Hoewel er bewijs na bewijs is dat de bolvorm van de planeet waarop we leven aantoont, zijn vandaag de dag nog steeds veel mensen er helemaal niet van overtuigd dat dit waar is. Hele gemeenschappen en verenigingen presenteren hun theorieën aan de wereld, compleet met demonstraties en verklaringen die vaak leiden tot samenzweerderige en op zijn zachtst gezegd extravagante meningen.

Een eenvoudig fysiek en geografisch concept is daarom allesbehalve vanzelfsprekend. En het maakt niet uit of dit, in praktische en wetenschappelijke termen, niet-verifieerbare gegevens zijn: de stellingen over dit onderwerp lijken steeds ongelooflijkere en - laten we eerlijk zijn - absurde manieren te vinden, net zoals degene waar we het met je over hebben. Een van de leden van de Flat Earth Society maakte het openbaar, die er zonder al te veel woorden aan vuil te maken zei dat hij ervan overtuigd was dat de aarde in werkelijkheid de vorm heeft... van een donut.


We maken geen grapje: die van de donutvormige aarde is precies een van de theorieën die, wederom, de flat-earthers onder de aandacht van de wereld hebben gebracht. Noch bolvormig, noch plat dus, maar met een soort "gat" in het midden. Dit is, samengevat, de mening van het lid van de Flat Earth Society, bekend als Varaug, die op het forum van de vereniging een bericht heeft gepubliceerd waarin hij in detail uiteenzet waar hij van overtuigd is.

"Ik vroeg me af hoe de theorie van de platte aarde is ontstaan ​​- schreef hij - en ik kwam tot de conclusie dat iemand over het oorspronkelijke proefschrift moet hebben nagedacht, en toen werd het gevolgd door een lange reeks mensen die op de gebreken wezen en het vervolgens bijstelden en de gebreken opvulden".

"Mijn theorie - vervolgde hij - is dat de aarde de vorm heeft van een donut".

Sterke uitspraken, waarop de gebruiker een reeks vragen heeft die gesteld kunnen worden aan degenen die zoiets beweren, compleet met antwoorden die het proberen te ondersteunen en het in detail uitleggen. Kromming van het licht, een tweede atmosfeer, bepaalde reflecties die ons niet in staat zouden stellen om een ​​duidelijk beeld van de situatie te krijgen: het zijn allemaal verklaringen die Varaug geeft nadat hij zijn zegje heeft gedaan.

Dit alles gaat, zoals gebruikelijk, gepaard met samenzweerderige meningen die aandringen op vermeende verzwijging van de waarheid door regeringen, wetenschappers en professionals. Een theorie die in werkelijkheid niet helemaal nieuw is, maar die deze keer uitleg, vragen en antwoorden heeft gekregen waarop de andere leden van de Flat Earth Society kunnen ingrijpen om het zo “werkelijk” mogelijk te maken. En er was geen gebrek aan meningen van enkele beroemde mensen, ervan overtuigd dat onze planeet zo'n vorm zou kunnen hebben.

Advertisement
foto: Pixabay

Kortom: het debat is verhit en ook nogal surrealistisch. Het spreekt voor zich dat zo'n argument voor veel mensen die overtuigd zijn van de extravagantie de perfecte gelegenheid is om dergelijke theorieën te ontkrachten en erover te ironiseren. In het licht van deze uitspraken vraagt ​​men zich af wat het volgende vermoeden zal zijn dat de flat-earthers aan de wereld zullen presenteren.

Tags: WTFAbsurdActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt