Student van school gestuurd vanwege het dragen van een rok: docenten kleden zich uit protest net als hem - Curioctopus.nl
x
Student van school gestuurd vanwege…
Australië wordt overvallen door tienduizenden muizen: Zijn het twee verschillende foto's of dezelfde? Test jezelf met deze optische illusie

Student van school gestuurd vanwege het dragen van een rok: docenten kleden zich uit protest net als hem

06 Juni 2021 • Door Janine
13.230
Advertisement

Leraar zijn is een moeilijke baan, vol verantwoordelijkheid en die een onschatbare voldoening kan geven: het is niet alleen een kwestie van het onderwijzen van enkele concepten, maar ook het overbrengen van waarden die verder gaan dan hun eigen vak. Het betekent hen gelijkheid en respect leren, hen helpen in hun ontwikkeling en betere mensen zijn en het betekent ook dat ze worden ondersteund bij hun keuzes, vooral wanneer ze sociale normen en conventies schenden. Hoewel het steeds duidelijker wordt dat het onderscheid tussen dameskleding en herenkleding kleiner wordt, willen nog te veel mensen niet accepteren dat - net zoals vrouwen herenkleding kunnen dragen - mannen kleding kunnen dragen die als "vrouwelijk" wordt beschouwd.

via: dailymail

Docenten uit Spanje hebben laten zien dat ze een gepeste leerling steunen: de jongen werd van school gestuurd omdat hij een rok droeg in de les. De beweging “Clothes have no gender”, dat wil zeggen "kleding heeft geen geslacht", wil een einde maken aan stereotiepe gendernormen in het Europese land: onlangs hebben juist vanwege deze gebeurtenis leraren - vooral mannen - besloten een standpunt in te nemen en zich aan te sluiten bij het protest.

Het begon allemaal toen de 15-jarige Mikel Gómez werd weggestuurd omdat hij een rok droeg. De jongen - die het verhaal vertelde in een video die viraal ging op TikTok - kreeg zelfs het dringende advies om een ​​psycholoog te raadplegen. Maar de jongen kreeg veel steun en hij drong er bij anderen op aan hetzelfde te doen.

Advertisement

Zijn boodschap kwam luid en duidelijk over, en veel leerlingen kwamen in de klas met rokken aan. De leraren die zich bij de beweging aansloten, deden hetzelfde en veel ouders waardeerden de houding.

In een wereld waar veel mensen zich liever met hun eigen zaken bemoeien en hun hoofd omdraaien en onrecht negeren, hebben deze leraren ervoor gekozen om het probleem aan te pakken en hebben ze ook steun van de ouders gekregen. De hogere school kan een moeilijke omgeving zijn en leraren kunnen leerlingen, in moeilijkheden of niet, helpen om ze zonder angst het hoofd te bieden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt