Jongen redt een vos van een pelsdierfokkerij: nu zijn ze onafscheidelijk

Janine image
door Janine

17 Juli 2021

Jongen redt een vos van een pelsdierfokkerij: nu zijn ze onafscheidelijk
Advertisement

Bepaalde dieren lijken ons niet geschikt om een ​​vriendschap met ons mensen aan te gaan, maar de natuur is in staat ons te verbazen, op de meest ongelooflijke manieren en vormen, dat het niet ongebruikelijk is dat onze overtuigingen worden weerlegd, zelfs de meest solide.

Denk bijvoorbeeld aan vossen. Wilde dieren bij uitstek, waarvan we nooit zouden denken dat ze liefdevolle en trouwe viervoeters zouden kunnen worden, maar het verhaal dat we je gaan vertellen is klaar om deze veronderstelling te weerleggen. Wie zijn de hoofdrolspelers? Uiteraard een vos, genaamd Woody, en Yaroslav, een man die iets heel bijzonders voor dit dier heeft gedaan.

via woody_the_fox/Instagram

Advertisement

Woody's lot was al bezegeld, op een verre van positieve manier. De vos groeide in feite op in een pelsdierfokkerij en zou voor de eigenaren slechts een instrument van economische winst zijn geweest.

Advertisement

In sommige delen van Rusland is het namelijk legaal om een ​​dergelijke activiteit te hebben. Woody's lot was echter voorbestemd om te veranderen, vooral omdat de jonge Yaroslav kennis met hem had gemaakt en besloot dat hij iets zou doen om hem van die fokkerij te redden.

Nadat hij de overeenkomstige waarde van Woody's vacht had betaald, besloten zijn voormalige eigenaren de vos over te dragen aan Yaroslav, die in 2015 zijn menselijke vriend werd. Een vriendschap die echter niet altijd vredige momenten heeft gekend.

In het begin was de vos namelijk sceptisch en aarzelend tegenover Yaroslav, waarschijnlijk erg bang vanwege de verandering in gewoonten die hij doormaakte. Het duurde maar een paar dagen voordat het ondenkbare gebeurde.

woody_the_fox/Instagram

woody_the_fox/Instagram

Alsof er een vonk van communicatie tussen de twee was ontstaan, begonnen de jongen en de vos vertrouwen te krijgen. Het leek erop dat ze elkaar eindelijk konden begrijpen, waarbij Woody steeds meer vertrouwen kreeg in de man die hem van een treurig lot had gered.

Advertisement
woody_the_fox/Instagram

woody_the_fox/Instagram

Yaroslav bouwde een speciaal onderkomen voor zijn vriend, zodat hij zijn tijd buitenshuis en in alle veiligheid kon doorbrengen. Opgegroeid in gevangenschap, heeft deze vos niet voldoende vaardigheden om in het wild te overleven en heeft daarom speciale aandacht nodig, die zijn mens niet aarzelt om hem te geven.

woody_the_fox/Instagram

woody_the_fox/Instagram

De rest van het vriendschapsverhaal tussen Woody en Yaroslav was verrassend positief. Het dier heeft echt het geluk gevonden, en nu lijkt hij alles behalve wild, in sommige opzichten is hij zelfs "tammer” dan veel honden of katten!

Advertisement
woody_the_fox/Instagram

woody_the_fox/Instagram

Het mooie verhaal van deze twee vrienden is in korte tijd op internet verschenen, ook dankzij de Instagram-pagina waarop Yaroslav hun avonturen laat zien, ontroerend en een glimlach gevend aan veel mensen over de hele wereld.

Advertisement