Zijn hond heeft nog maar een paar dagen te leven, hij vervoert hem op een kruiwagen voor een laatste avontuur samen - Curioctopus.nl
x
Zijn hond heeft nog maar een paar dagen…
Dubai Een chef-kok maakt de duurste hamburger ter wereld: met zijn €4.600 een echt collectors item

Zijn hond heeft nog maar een paar dagen te leven, hij vervoert hem op een kruiwagen voor een laatste avontuur samen

24 Juli 2021 • Door Janine
11.177
Advertisement

Iedereen die een huisdier heeft, weet hoeveel het genegenheid kan tonen en geluk in ons leven kan brengen. Ondanks dat ze niet kunnen praten, weten onze viervoeters hoe ze hun gevoelens en stemmingen aan ons moeten overbrengen: van spinnen tot kwispelen, voelen ook zij onvoorwaardelijke genegenheid. Hun leven is echter kort en de eigenaren hebben vaak te maken met een trieste waarheid: vroeg of laat zullen hun trouwe viervoeters overlijden. Het hebben van een huisdier betekent volop genieten van de tijd samen met de wetenschap dat we vroeg of laat zullen moeten leren ze los te laten.

We vertellen je het ontroerende verhaal van Carlos Fresco en zijn labradoodle Monty, al tien jaar onafscheidelijk. De twee beleefden veel avonturen, maakten lange wandelingen en beklommen de bergen van het Verenigd Koninkrijk, maar de hond kreeg leukemie. Ondanks herhaalde pogingen om de ziekte te bestrijden, is deze steeds teruggekeerd. Hoe meer tijd verstreek, hoe meer Monty niet de kracht had om zijn favoriete bezigheden uit te voeren, in het gezelschap van zijn baasje.

Carlos kreeg daarom te maken met een steeds groter wordend besef: hij wist dat hij de laatste momenten met zijn maatje beleefde en dat ze niet veel tijd meer hadden. Hij besloot daarom zijn trouwe vriend te eren en hem gelukkig te maken, met een gebaar dat veel mensen ontroerde: Carlos nam Monty mee naar de top van Pen y Fan, in Wales, voor hun laatste reis samen. Het is hun favoriete berg en als ze op vakantie waren, speelden ze daar veel. Carlos werd vergezeld naar de top door enkele vrienden, Monty ronddragend dankzij een kruiwagen.

Advertisement

De bergen, de heuvels, het uitzicht: Monty keek naar alles en toonde ondanks zijn zwakte blijdschap en dankbaarheid. De mensen die door de heuvels liepen, stopten, en waren ontroerd door het gebaar van de eigenaar. “Verschillende onbekenden vroegen me of ze me konden helpen Monty op zijn laatste avontuur te duwen; velen van hen huilden, omdat we allemaal van onze viervoeters houden... ", vertelde Carlos.

Op 21 juni 2021, een paar dagen na dat laatste en emotionele avontuur, overleed Monty in de armen van Carlos en liet bij zijn beste vriend een gevoel van leegte achter, maar veel herinneringen, waarvan we zeker weten dat ze zullen worden gekoesterd als de meest waardevolle geheimen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt