Ze vindt haar kat die al 8 maanden vermist is terug: ze herkende zijn gemiauw tijdens een telefoongesprek

Janine image
door Janine

27 Januari 2022

Ze vindt haar kat die al 8 maanden vermist is terug: ze herkende zijn gemiauw tijdens een telefoongesprek
Advertisement

De verdwijning van een huisdier is een groot verdriet voor de eigenaren: katten en honden, die vrijgelaten worden, raken vaak verdwaald en kunnen de weg naar huis niet meer vinden. Dit geldt nog meer voor katten die, onvermoeibaar nieuwsgierig, op zoek zijn naar nieuwe prikkels en nieuwe plekken om te verkennen. Rachel Lawrence, uit Braintree, in Essex, was haar kat Barnaby 8 maanden geleden verloren. Een telefoontje gaf haar echter weer hoop.

via BBC

Advertisement

Rachel belde haar dierenarts om de gezondheid van haar andere kat te bespreken. Plots herkende ze echter een gemiauw: het leek haar de karakteristieke kreet van haar kat Barnaby. We kunnen ons voorstellen welke vragen de vrouw zichzelf stelde: zou ze het zich gewoon verbeelden? Werd haar perceptie beïnvloed door de gedachte aan haar vermiste kat? En als dit niet het geval was, hoe kan het dan dat de kat bij haar dierenarts was? Rachel informeerde onmiddellijk naar de vreemde miauwende kat en kreeg te horen dat het een zwerfkat was. De vrouw beëindigde het gesprek met de dierenarts, maar ze bleef maar aan dat geluid denken. Later belde ze de dierenarts terug en vroeg om meer details over de kat.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Ze vroeg of die zwerfkat zwart was en of hij een witte vlek op een van zijn achterpoten had. De dierenarts bevestigde de beschrijving en de vrouw haastte zich naar de kliniek met enkele oude foto's van Barnaby. We kunnen Rachels reactie en vreugde alleen maar voorstellen nadat ze haar Barnaby weer zag: de vrouw zei dat ze wist dat het gemiauw van hem was, ze vertelde dat ze huilde en schreeuwde van vreugde. Ze had haar kat acht maanden niet gezien, en hem weer zien was een emotie die niet in woorden te beschrijven was. De kat was blij en aanhankelijk. Barnaby is eindelijk thuisgekomen, waar zijn familie hem met enorme vreugde en veel eten verwelkomde. We weten niet precies hoe Barnaby is verdwenen en wie hem naar de dierenarts heeft gebracht, maar waar het om gaat is dat hij gezond is en dat de baasjes hem weer hebben kunnen knuffelen. Wat zou er gebeurd zijn als Rachel de dierenarts niet had gebeld of als ze het gemiauw niet had herkend? Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

Advertisement