Linkshandige mensen zijn uitzonderlijk: dat zegt de wetenschap - Curioctopus.nl
x
Linkshandige mensen zijn uitzonderlijk:…
De toekomstige schoonouders bieden haar $10.000 om het uit te maken met haar vriend, ze accepteert en vraagt ​​of ze er goed aan heeft gedaan Huizen voor 1 euro: het initiatief om een ​​oud middeleeuws dorp in de buurt van Rome nieuw leven in te blazen

Linkshandige mensen zijn uitzonderlijk: dat zegt de wetenschap

28 Augustus 2021 • Door Janine
1.447
Advertisement

Er zijn veel theorieën over linkshandige mensen: er is altijd de overtuiging geweest dat linkshandige mensen meer talent hebben dan mensen die vooral hun rechterhand gebruiken. Leonardo da Vinci, Mozart, Aristoteles, Nicola Tesla, Michelangelo, Picasso, Aristoteles waren linkshandig, en het lijkt geen toeval te zijn. Ook in populaire mythen en gemeenschappelijke uitspraken was linkshandig zijn synoniem aan slimheid, intelligentie en sluwheid. Er zijn echter ook tal van onderzoeken gedaan om inzicht te krijgen of er een effectief en aantoonbaar verschil is tussen linkshandige en niet-linkshandige mensen en een relatie tussen intelligentie en het gebruik van de linkerhand.

via: iflscience

Voor de wetenschap bestaat er echter geen twijfel: linkshandige mensen zijn uitzonderlijk. De voorkeur van de hand is in feite een manifestatie van hersenfunctie en linkshandigen hebben de rechter hersenhelft meer ontwikkeld. De rechterhersenhelft is gespecialiseerd in bepaalde processen, zoals ruimtelijk redeneren en het vermogen om de mentale representaties van objecten te roteren. Bij linkshandigen is de bundel cellen die de twee hersenhelften met elkaar verbindt groter, en dit toont aan dat hun hersenhelften beter communiceren en daardoor informatie op een hoger niveau kunnen verwerken. Linkshandigen zijn dus origineler, intelligenter en creatiever. Volgens onderzoek van de St. Lawrence University in New York zou onder alle mensen met een belangrijk IQ een meerderheid van linkshandigen zijn.

We noemden eerder geweldige personages in onze geschiedenis: onderzoek heeft gesuggereerd dat linkshandigen betere artiesten kunnen zijn dan rechtshandigen, ze voelen zich meer aangetrokken tot technologie, ze hebben meer probleemoplossend vermogen. Er is ook een verband tussen de voorkeur voor het gebruik van de linkerhand en wiskundige vaardigheden. Een studie die ongeveer 30 jaar geleden werd uitgevoerd, toonde aan dat linkshandigen meer getalenteerd waren in wiskunde dan de rest van de bevolking. De verschillen met rechtshandigen komen ook naar voren in de sport: in sommige sporten - zoals tennis en boksen - bevinden linkshandigen zich in een gunstige positie.

Advertisement

Maar dat is nog niet alles: linkshandigen hebben ook een grotere spreekvaardigheid omdat de hersenen tijdens een toespraak beide hersenhelften betrekken. Hoewel veel linkshandigen nog steeds onder druk staan ​​om de rechterhand te leren gebruiken bij dagelijkse activiteiten, lijdt het geen twijfel: volgens de wetenschap zijn linkshandigen mensen met uitzonderlijke eigenschappen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt