Ze wil geen kinderen meer, maar houdt van de zwangerschap: ze wordt draagmoeder

Janine image
door Janine

27 April 2023

Ze wil geen kinderen meer, maar houdt van de zwangerschap: ze wordt draagmoeder
Advertisement

Draagmoederschap is een veelbesproken onderwerp, dat de wereld in twee tegengestelde groepen verdeelt: zij die voor zijn, die het al hebben gedaan of die het zouden doen als dat nodig en mogelijk zou zijn, en zij die tegen zijn, die beweren dat deze praktijk een manier is om de lichamen van vrouwen en kinderen te commercialiseren, die zo worden gekocht alsof ze in de schappen van een supermarkt worden uitgestald.

Als je ouder wilt worden, is het echt moeilijk om te accepteren als je geen kinderen kunt krijgen en adoptie, hoewel het niet alleen koppels die kinderen willen helpt, maar ook de kinderen die hun biologische ouders niet meer hebben, wordt niet altijd overwogen als eerste keuze, vanwege de belangrijke behoefte om zelf kinderen te krijgen.

Deze vrouw vertelt over haar ervaring als draagmoeder.

via NY Post

Advertisement

Samantha Matthews is een 31-jarige influencer die op sociale netwerken verschillende tips deelt over het renoveren van huizen, het opvoeden van kinderen en hen begeleiden naar volwassenheid tijdens de verschillende groeifasen, maar ook foto's van de reizen van haar gezin. Op een dag werd de jonge vrouw op Instagram benaderd door een stel dat haar een ongewoon voorstel deed: draagmoeder van hun kind worden.

De jonge vrouw, al moeder van twee kinderen en altijd klaar om nieuwe ervaringen op te doen, accepteerde en in juli 2022 beviel ze van het eerste surrogaat kind. Zij en haar man documenteerden hun hele reis door dit nieuwe avontuur op sociale media, te beginnen met de redenen die haar ertoe brachten zo'n onconventioneel voorstel te accepteren: "aangezien ik ervan hou om zwanger te zijn en vreemd genoeg ook van de bevalling, besloot ik: laten we het voor iemand anders doen anders”, legde Samantha uit.

Advertisement

De jonge vrouw, moeder van een 5-jarige jongen en een 4-jarig meisje, bracht de 9 maanden van de zwangerschap door om zich psychologisch voor te bereiden op de emotionele onthechting van het kind en zichzelf er voortdurend aan te herinneren dat het leven dat in haar groeide bestemd was voor een ander stel. Zij hadden contact met haar opgenomen na herhaalde mislukte natuurlijke zwangerschappen, nadat ze zonder succes was begonnen aan het proces om draagmoeder te worden. Samantha en Dan reisden in november 2021 naar New York om het stel te ontmoeten en de zwangerschap op gang te brengen, die vanaf de allereerste poging verrassend succesvol was.

Na de geboorte van de baby vertrok het hele gezin voor een camperreis van 6 maanden om weer aan het dagelijks leven te wennen, terwijl Samantha de emoties van de postpartum verwerkte. Maar ondanks alle ontberingen en twijfels, van het moeten toekennen van een geldbedrag aan de zwangerschap tot het worstelen met fysieke en emotionele veranderingen, heeft Samantha sindsdien al andere koppels geholpen om hun baby's te krijgen en is ze klaar om het opnieuw te doen.

Een ongelooflijk verhaal, nietwaar?

Advertisement