Ze lucht haar hart op sociale media omdat ze op haar 30e nog geen man en kinderen heeft: "Ik huil elke nacht"

Janine image
door Janine

15 November 2022

Ze lucht haar hart op sociale media omdat ze op haar 30e nog geen man en kinderen heeft: "Ik huil elke nacht"
Advertisement

Het lijkt langer geleden, maar toch is er iets meer dan een eeuw verstreken sinds vrouwen opgroeiden met als enige doel een goed huwelijk te hebben en een gelukkig gezin met veel kinderen te stichten. Hoewel dit nog steeds het geval is in verschillende culturen, hebben vrouwen vandaag de dag veel meer mogelijkheden dan vroeger en hebben ze het recht om te kiezen om iets anders na te streven. Een alleenstaande vrouw zonder kinderen op 30-, 40- of 50-jarige leeftijd veroorzaakt geen ophef meer en wordt niet meer gelabeld zoals vroeger.

Dit betekent niet dat geen enkele vrouw deze ambitie meer heeft en het verhaal van deze vrouw dat op sociale media haar hart luchtte, bewijst het ons. Laten we de kwestie in detail bekijken.

via Elcomercio

Advertisement
@asanewa/TikTok

@asanewa/TikTok

Angela is een jonge Ghanese die op TikTok bekend is als @asanewa en een groot aantal views en reacties op sociale media heeft gekregen door een video te delen waarin ze zichzelf in tranen liet zien. De reden? Ze wordt binnenkort 30 jaar en ze is nog niet getrouwd en heeft geen kinderen. "Volgend jaar word ik 30, zonder huwelijk of kinderen. Ik ga altijd huilend naar bed", is in feite de opmerking die in de video boven haar huilende gezicht verschijnt.

Angela deelt verschillende momenten uit haar dagelijks leven op sociale netwerken en in haar publicaties zijn er verschillende toespelingen op haar verdriet omdat ze vrijgezel is en op haar wens om haar toekomstige echtgenoot binnenkort te ontmoeten. "Ik wacht nog steeds op de ware”, verklaart ze in een video die volgt op de beschreven video, als reactie op talloze opmerkingen van gebruikers.

Advertisement
@asanewa/TikTok

@asanewa/TikTok

In de regen van reacties die op de video werden ontvangen, was er geen gebrek aan bemoedigende berichten van gebruikers, die haar uitnodigden om niet te wanhopen en haar verzekerden dat ze nog altijd een zeer jonge vrouw is en genoeg tijd heeft om de juiste man te vinden om mee te trouwen en veel kinderen te krijgen. Anderen herinneren haar eraan dat moeder zijn niet alles is in het leven en dat de sleutel tot succes ook in dit geval innerlijk geluk is.

Maar wat is de ideale leeftijd om kinderen te krijgen? Puur fysiek gezien is het gebruikelijk om de leeftijd 25-29 jaar als beste te beschouwen voor een serene zwangerschap en bevalling. Er zijn echter veel sociale en economische factoren waarmee rekening moet worden gehouden en studies hebben geen enkel antwoord op deze vraag kunnen geven. Elke leeftijd heeft zijn voordeel, het belangrijkste is om dat te doen waardoor we ons beter voelen. Kortom, kinderen krijgen wanneer je wilt, en als je ze niet wilt, is dat ook goed.

Eén ding willen we tegen Angela zeggen: richt je niet op wat je mist, maar op de oneindige dingen die je wel hebt. Beetje bij beetje krijg je ook wat je wilt.

Advertisement