Op 51-jarige leeftijd bevalt ze van haar zevende kind, maar gebruikers bekritiseren haar: "je bent onverantwoordelijk en egoïstisch"

Janine image
door Janine

18 April 2022

Op 51-jarige leeftijd bevalt ze van haar zevende kind, maar gebruikers bekritiseren haar: "je bent onverantwoordelijk en egoïstisch"
Advertisement

Is er een ideale leeftijd om ouder te worden? De meningen over dit onderwerp zijn verschillend en vaak tegenstrijdig. Naast persoonlijke meningen wordt er medisch advies aan toegevoegd, waarin wordt afgeraden om na het 40e levensjaar zwanger te worden. Maar er zijn vrouwen die, ondanks het feit dat ze zich bewust zijn van de mogelijke risico's, toch besluiten het pad te bewandelen en kinderen te krijgen. Kimberly Chasteen is een van deze vrouwen: ze is 51 jaar oud, moeder van 6 kinderen en al grootmoeder van enkele kleinkinderen. De vrouw heeft ervoor gekozen om weer een kind te krijgen en is in verwachting van het zevende kind, ondanks dat dit niet op natuurlijke wijze is gelukt.

via kaylafilecaldwell/Tiktok

kaylafilecaldwell/Tiktok

kaylafilecaldwell/Tiktok

Kimberly onderging enige tijd geleden een sterilisatie, maar veranderde later van gedachten en koos ervoor om een ​​kind te krijgen met haar nieuwe partner. Het zou niet mogelijk zijn geweest om het te verwekken met normale bevruchting, dus besloot ze haar toevlucht te nemen tot in-vitrofertilisatie. Zo slaagde ze erin om zwanger te worden op 50-jarige leeftijd. De familie steunt Kimberly's wens om haar zevende kind te krijgen op een leeftijd die door velen als ongeschikt wordt beschouwd, maar internetgebruikers - die via sociale media van haar verhaal hoorden - beschouwen haar als "onverantwoordelijk". Verschillende artsen hadden Kimberly namelijk afgeraden de sterilisatie te ondergaan en daarna om weer zwanger te raken, maar de vrouw besloot haar eigen weg te vervolgen.

Advertisement
kaylafilecaldwell/Tiktok

kaylafilecaldwell/Tiktok

In-vitrofertilisatie was een lange en kostbare reis: de vrouw moest ongeveer 23.000 pond uitgeven. Ondanks de verwachtingen ging alles goed: de bevruchting was geslaagd en de vrouw raakte zwanger van haar zevende kind. Het delen van deze ervaring heeft echter tot veel kritiek geleid. Gebruikers beweren dat het niet juist is, zeker niet voor de baby, om op die leeftijd moeder te worden. Het is een egoïstische keuze, waarbij uitsluitend wordt gedacht aan de wensen van de moeder en niet aan de behoeften van het kind. Als het kind opgroeit, zal het in feite een oudere moeder hebben die hem niet zal kunnen volgen, of ze zal beperkt zijn in haar mogelijkheden. Wat vind jij van Kimberly's keuze?

Advertisement