Baby werd geboren met dezelfde lok wit haar als haar moeder: een eigenschap die haar uniek maakt

Janine image
door Janine

12 April 2022

Baby werd geboren met dezelfde lok wit haar als haar moeder: een eigenschap die haar uniek maakt
Advertisement

De kracht van genetica kan ons soms gewoon sprakeloos maken. Voorbeelden zijn overal om ons heen. We beseffen het wanneer een persoon wordt geboren met unieke kenmerken, of ongelooflijk veel lijkt op een familielid, al was het maar vanwege een eigenschap die hem onderscheidt en hem speciaal maakt.

Talyta Aziz weet hier alles van, de Braziliaanse vrouw waarover we je gaan vertellen, die in 2018 het leven schonk aan de kleine Maya. Dat haar baby uniek was, was meteen duidelijk: net als haar moeder heeft ook zij een eigenschap waardoor ze meteen herkenbaar is. Tussen haar dikke donkere haar valt namelijk een lok spierwit haar op haar voorhoofd op, waardoor ze meteen over de hele wereld beroemd werd.

via Daily Mail

Advertisement

Het was niet gemakkelijk voor Talyta om haar eigenaardigheid te accepteren en ermee te leven. Wetenschappelijk staat de genetische aandoening bekend als piebaldisme. Het is een vrij zeldzame pigmentstoornis die zich manifesteert in de vorm van haar of "kleurloos" haar in gebieden zoals het voorhoofd, de borst, de buik of de onderste ledematen.

Advertisement

Pesten, bespotting en moeilijkheden staan ​​al jaren op de agenda van deze vrouw. De reden? Haar ongewoon witte haar op een specifieke plek. "Ik heb mijn hele kindertijd en adolescentie doorgemaakt met mezelf te verstoppen - zei ze - totdat ik me realiseerde dat ik uniek was. Deze eigenschap maakte me speciaal".

Dus toen de kleine Maya werd geboren, was de eerste gedachte van de moeder om haar dochter dat gevoel van acceptatie over te brengen dat zo moeilijk voor haar was om te bereiken. Geen schaamte, geen verlegenheid: die haarlok is slechts een kenmerk om te verdedigen en te waarderen. Het is geen toeval dat de vrouw ervoor heeft gekozen om aan iedereen trots het uiterlijk van het meisje te laten zien, haar foto's op sociale kanalen te delen en haar verhaal te vertellen.

"Dezelfde eigenschap die me pijn en lijden veroorzaakte, veroorzaakt nu tederheid - zei Talyta - Wat me het gelukkigst maakt, is dat het voor Maya een hulpmiddel is om liefde te verspreiden en diversiteit te vergroten. Maya groeit op en leert mensen te respecteren voor wie ze zijn en ik zal altijd proberen haar te leren een persoon te zijn vol van deze waarden".

Belangrijke woorden vol impact, voor een verhaal waar in korte tijd veel mensen op internet en daarbuiten van hebben genoten. Talyta zei dat iedereen haar complimenteert met haar dochter: het mooie meisje met de witte lok is voor velen nuttig geweest om zich niet meer te schamen voor hun eigen uiterlijk.

Wat vind jij van dit unieke en bijzondere meisje? Is ze niet prachtig?

Advertisement