"Mijn man en ik gaan één keer per jaar alleen op vakantie en we zijn gelukkiger": het verhaal van een moeder

Janine image
door Janine

08 Januari 2022

"Mijn man en ik gaan één keer per jaar alleen op vakantie en we zijn gelukkiger": het verhaal van een moeder
Advertisement

Je huwelijk vreedzaam leven is niet zo eenvoudig, vooral niet als er vele jaren zijn verstreken sinds de grote dag waarop je “ja” hebt gezegd. Om dit probleem van samenleving te verhelpen, besluiten veel stellen zich tot psychotherapeuten te wenden om te proberen hun relatie te redden, anderen besluiten in plaats daarvan... om op vakantie te gaan zonder hun partner, net als dit Amerikaanse stel.

Het interessante is dat het horen van hun mening een uitstekende therapie lijkt om te ontgiften van de eentonigheid van alledag en een snufje extra zwier toe te voegen. Zo doen ze dat…

via Mommy Connections

Advertisement

Een Amerikaans stel, al jaren getrouwd, heeft een alternatieve oplossing gevonden om hun relatie te “genezen” wanneer het dagelijkse leven het overneemt: alleen reizen. "Tijdens mijn laatste vakantie op de prachtige stranden van North Carolina reisde ik heel licht en liet ik alles thuis wat niet essentieel was, inclusief mijn man", zei de vrouw op haar sociale media, trots op haar therapeutische vakantie.

“Natuurlijk hou ik van mijn man, begrijp me niet verkeerd. Maar minimaal één keer per jaar pakken we de koffers en vertrekken we allebei naar een andere bestemming. Een manier om onszelf te ontgiften van onze routine en de drukte van het gezinsleven!”

Het lijkt erop dat deze innovatieve relatietherapie werkt voor het paar. Tijd voor jezelf hebben is de beste therapie om al die spanning onder hetzelfde dak los te laten en de rust te herontdekken door jezelf af te leiden met een heerlijke duik op een zonnige plek.

Advertisement

De twee vertelden vervolgens op hun respectieve sociale profielen hoe verliefd en gelukkig ze waren op hun familievakanties: "onze familievakanties zijn mooi, vol gelach en liefde, maar helemaal niet ontspannend".

Reizen als gezin kan inderdaad ongelooflijk stressvol zijn, omdat je constant alert moet blijven en ervoor moet zorgen dat je de kinderen niet kwijt raakt op drukke plaatsen. Daarom zorgt het hebben van een periode van tijd om te slapen en te ontspannen ervoor dat het paar het hele jaar door thuis meer aanwezig is.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Terugkerend van hun respectievelijke reizen, geven de twee toe dat ze zich veel meer ontspannen en geduldiger voelen ten opzichte van de behoeften van hun kinderen: "wanneer mijn man en ik terugkeren van onze reizen, lijkt ons geduld oneindig te zijn, we rapen herhaaldelijk veel speelgoed op van de grond en we staan ​​midden in de nacht op om onze kinderen zonder enige moeite uit nachtmerries te troosten", vertelden ze enthousiast.

Kortom, na jaren van experimenteren heeft het paar eindelijk hun evenwicht bereikt door een heel eenvoudig trucje: alleen reizen. "In plaats van te veel na te denken over hoe we onze gezinsreizen moeten laten werken, moeten we gewoon accepteren dat we tijd voor onszelf nodig hebben."

En jij, heb je er ooit aan gedacht om een ​​reis zonder je gezin te organiseren? Laat het ons weten!

Advertisement