Vrouw reageert op kritiek omdat ze de alleenstaande moeder is van een achtling

Janine image
door Janine

02 April 2023

Vrouw reageert op kritiek omdat ze de alleenstaande moeder is van een achtling
Advertisement

Het krijgen van kinderen is de droom van veel mensen, maar helaas is het om verschillende redenen niet gemakkelijk haalbaar. Er zijn tal van redenen waarom een ​​aspirant-ouder het risico loopt dat de rest van zijn leven te blijven: ontoereikende economische of familiale omstandigheden, onenigheid met de partner over de keuze, soms de moeilijkheid om een ​​voldoende stabiele partner te vinden.

Onder de obstakels voor het ouderschap die ooit als onoverkomelijk werden beschouwd, is er ook onvruchtbaarheid, die nu kan worden omzeild dankzij de vooruitgang in de medische wetenschap. In feite zijn er veel kansen voor mensen die geen kinderen kunnen krijgen, die hoe dan ook veel morele debatten oproepen, maar die in toenemende mate door de samenleving worden geaccepteerd en door overheden worden gereguleerd.

Het verhaal van deze bijzondere moeder begint precies hier.

via People

Advertisement

Nadya Suleman, bekend onder het pseudoniem Octomum, is de recordmoeder van 14 kinderen, onder wie een achtling. Zeer jong getrouwd, wendde de vrouw zich onmiddellijk tot een vruchtbaarheidskliniek vanwege haar moeilijkheid om zwanger te worden en dit is een van de redenen waarom haar ex-man zei dat hij in 2000 besloot te willen scheiden, na slechts 4 jaar huwelijk.

Nadya's eerste kind, Elijah, werd in 2001 geboren met de techniek van in-vitrofertilisatie, evenals de volgende 5 kinderen, van wie de jongste, een tweeling genaamd Caleb en Calyssa, in 2006 werd geboren. Maar deze moeder veroorzaakte een sensatie in de media toen ze 3 jaar later, op 26 januari 2009, beviel van een achtling in een bevalling die het record brak voor het grootste aantal meerlingen die gezond werden geboren. Naar aanleiding van deze zwangerschap werd een onderzoek gestart door de autoriteiten en werd dr. Michael Kamrava, ook verantwoordelijk voor de eerdere zwangerschappen, uitgesloten van de medische professie. Nadya is in plaats daarvan het middelpunt geworden van een verhitte discussie over haar beslissing, en werd het doelwit van zelfs zeer negatieve opmerkingen. Maar de zogenaamde Octomum gaf nooit op en bleef zich inzetten voor haar kinderen zodat ze gelukkig opgroeiden, geholpen door haar moeder, die haar altijd steunde en vergezelde.

Advertisement

In januari 2023 deelde de vrouw een foto op haar sociale profiel met een gelukkige verjaardagswens voor haar kinderen, die kerngezond hun puberteit ingingen. "Gefeliciteerd met de 14e verjaardag van Noah, Maliyah, Isaiah, Jeremiah, Nariyah, Josiah, Jonah en Makai! Jullie behoren tot de meest liefdevolle, attente, gewetensvolle en bescheiden mensen die ik ooit heb gekend", schreef ze in het commentaar bij de foto. "De worstelingen die we in de loop der jaren hebben doorstaan, hebben onze onderlinge banden versterkt. Nu we de komende jaren voor nieuwe uitdagingen staan, hoop ik dat we als gezin blijven groeien. Ik ben buitengewoon gezegend om jullie moeder te zijn. Ik hou van jullie”, concludeerde ze, verwijzend naar de vele kritieken die in de loop der jaren zijn ontvangen.

Haar keuze was zeker moeilijk, impopulair en zeer moedig, maar er kan niet gezegd worden dat ze het niet goed heeft gedaan en dat ze er niet blij mee is. Wat vind jij?

Advertisement