Lerares krijgt 116 dollar omdat moeder te laat is om haar zoon op te halen van school

Janine

22 Februari 2023

Lerares krijgt 116 dollar omdat moeder te laat is om haar zoon op te halen van school
Advertisement

Ouder zijn is een echt beroep. Het is niet gemakkelijk om voor je kinderen te zorgen, het is een constante en complexe toewijding. Bovenal is het noodzakelijk om altijd rekening te houden met hun behoeften en hun verplichtingen. Een van de tijdschema's die moet worden gerespecteerd, is echter dat van het verlaten van de school. In dat geval moet men altijd zeer stipt zijn.

Om ervoor te zorgen dat moeders en vaders altijd de tijden respecteren, hebben sommige instellingen echter besloten om iedereen die te laat komt om hun kinderen op te halen, te bestraffen.

De hoofdrolspeelster van het verhaal was verbaasd toen de rector haar het geld gaf dat was betaald door ouders die te laat kwamen om hun kinderen op te halen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Daily Dot

Advertisement

thomashawk/Flickr

Kristin Evans, op sociale media bekend onder het pseudoniem Mrs._Evans, is lerares en wilde via een video vertellen welke maatregelen de directeur van de school waar ze werkt heeft genomen om te voorkomen dat ouders te laat komen om hun kinderen op te halen. Iedereen die te laat was om zijn kinderen op te halen, moest $2 betalen voor elke minuut dat hij te laat was. Zo werden vaders en moeders aangemoedigd om altijd stipt te zijn.

"Op een dag benaderde de directeur van de school me en gaf me wat bankbiljetten. Dit geld kreeg ik omdat een van mijn leerlingen bijna een uur na schooltijd door zijn ouders werd opgehaald. Gezien het feit dat de boete 2 dollar per minuut is, werd deze moeder 116 dollar (ongeveer 110 euro) in rekening gebracht. Het is niet de eerste keer dat ze niet op tijd is, maar pas bij deze gelegenheid kreeg ze een boete".

Pexels - Not the actual photo

Al het geld dat ouders betalen voor hun te laat komen gaat in de zakken van de docenten en wordt toegevoegd aan hun normale salaris. Sommige mensen hebben gereageerd op de video. Zo zijn er twee meningen ontstaan, de ene voor en de andere tegen: "het is een fantastisch idee, zodat de leerkrachten niet meer op de ouders hoeven te wachten" of "het is een verkeerde keuze want je zou tegen onvoorziene omstandigheden aan kunnen lopen en dus gedwongen worden een boete te betalen”.

Wat vind je van de keuze van deze instelling?

Advertisement