Leraar plakt een gescheurde spijkerbroek van een leerling af met ducttape: de moeder is woedend

Janine image
door Janine

31 Maart 2023

Leraar plakt een gescheurde spijkerbroek van een leerling af met ducttape: de moeder is woedend
Advertisement

Er is een kledingvoorschrift voor elke gelegenheid en school is meestal geen uitzondering. Tegenwoordig hebben echter alle regels hun grenzen veranderd en in veel gevallen zijn ze zo vervormd dat ze door nieuwe regels zijn vervangen. Hoewel de etiquette bij sommige sociale gelegenheden vrijwel onveranderd is gebleven, gebeurt het op school steeds vaker dat leerlingen en leraren een wat overdreven aspect hebben, niet alleen qua karakter en houding, maar ook qua kleding.

Er zijn veel jongeren die van jongs af aan de mode van het moment volgen en heel vaak passen de trends absoluut niet bij de schoolcontext. Een voorbeeld hiervan zijn gescheurde spijkerbroeken, die op veel scholen zijn verboden omdat ze niet geschikt zijn voor de omgeving. Er zijn echter ouders die bepaalde beperkingen beslist overdreven vinden.

via Sagrosso

Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Shanah Drummond is de moeder van een meisje dat het moeilijk heeft gehad op school vanwege haar ongepaste kleding. Ze ging namelijk naar school in een gescheurde spijkerbroek en de lerares onder het mom van bureaucratie, bedekte de scheuren met ducttape. De woedende moeder ging naar school om het incident te melden, ze registreerde haar verontwaardiging en deelde het op sociale media.

“Reageer ik overdreven of ben ik terecht boos dat de school het acceptabel achtte om ducttape op de huid van mijn dochter te plakken? De school had me moeten bellen als ze vonden dat mijn dochter een andere broek aan moest trekken”, roept de boze vrouw in de video uit, eraan toevoegend dat ze nooit problemen heeft gehad met de kledingvoorschriften op school en dat haar dochter zich er erg ongemakkelijk bij voelde.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

"Mijn dochter werd vernederd en moest dat verbergen door haar jas voor haar broek te binden", legt Shanah uit. "Ze heeft een gevoelige huid en als ze me geen sms had gestuurd, zou ze de hele dag met de tape die haar benen irriteerde hebben gezeten", voegt ze eraan toe, terwijl ze haar dochter laat zien die probeert de dikke rode tape op haar bovenbenen te bedekken, boven op de scheuren in de spijkerbroek.

De school meldt dat de directie het meisje vroeg om naar de ziekenboeg te gaan, waar haar werd gevraagd of ze een reservebroek had, voordat deze meer drastische methoden werden toegepast. De moeder ontkende de versie echter. Talloze andere ouders hebben in haar voordeel ingegrepen op het sociale netwerk, die zich hebben verzet tegen de maatregelen die op sommige scholen soms iets te streng zijn.

Wie overdreef volgens jou, de school of de moeder met haar reactie?

Advertisement