Hij gaat naar school in de trouwjurk van zijn moeder: hij wil de schorsing van een vriend aanvechten

Janine image
door Janine

05 Oktober 2022

Hij gaat naar school in de trouwjurk van zijn moeder: hij wil de schorsing van een vriend aanvechten
Advertisement

Onder vrienden is er altijd een gevoel van saamhorigheid, maar vooral een gevoel van bescherming. We hebben constant de neiging om de ander te verdedigen, wat er ook gebeurt, vooral als we geloven dat hij gelijk heeft, zoals deze zestienjarige die ervoor heeft gekozen om de schorsing van een klasgenoot op een heel bijzondere manier aan te vechten.

De moeder van deze jongen wilde delen wat er was gebeurd en vertelde het verhaal over haar en haar zoon als hoofdrolspelers op Reddit. Het doel van dit bericht was om gebruikers om hun mening te vragen, om te begrijpen of het verkeerd of juist is om de jongen zich te laten kleden zoals hij wil.

via Beautiful_Move7646/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vrouw in kwestie heeft een 16-jarige zoon, een leeftijd waarop je je ideeën op wat voor manier dan ook wil afdwingen. De beste vriend van laatstgenoemde werd geschorst van school, omdat hij kleding droeg die als ongepast werd beschouwd, oftewel een naveltruitje. Om deze reden koos de jongen de dag na de schorsing ervoor om die keuze aan te vechten. Voordat hij naar school ging, vroeg hij zijn moeder waar haar trouwjurk was en vroeg haar toestemming om die te dragen. Ze gaf hem haar toestemming, maar het belangrijkste was dat hij het niet zou verpesten.

Diezelfde ochtend echter, toen de jongen op school aankwam, gekleed in de trouwjurk van zijn moeder, wekte hij een enorme verbazing bij zijn klasgenoten, een van hen besloot zelfs een foto van hem te maken en deze op zijn eigen pagina’s te delen. (Facebook en Instagram). De afbeelding werd ook gezien door de andere ouders die "me belden - legt de vrouw uit - en me vertelden dat ik mijn zoon niet zo gekleed de straat op had moeten sturen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De kwestie heeft veel Reddit-gebruikers ertoe aangezet om commentaar te geven en hun zegje te doen, misschien omdat ze heel dicht bij het probleem staan. Vooral twee personen steunden de vrouw enorm. De eerste vindt dat "het een mooi gebaar was dat de jongen, die ook de juiste rijpheid had om een ​​beslissing waar hij het niet mee eens was, op een vreedzame manier aan te vechten". De ander daarentegen zegt: "Je zoon heeft een creatieve manier gevonden om zijn vriend te ondersteunen".

Denk je dat de keuzes van de jongen en de moeder de juiste waren?

Advertisement