De politieagenten nemen een elektrische step in beslag en laden deze op een enorme sloopauto: belachelijk gemaakt op sociale netwerken - Curioctopus.nl
x
De politieagenten nemen een elektrische…
Deze Facebook-pagina deelt foto's van dieren die het verdienen om gezien te worden Amerikaanse influencer definieert Bali als een “goedkoop LGBT-paradijs

De politieagenten nemen een elektrische step in beslag en laden deze op een enorme sloopauto: belachelijk gemaakt op sociale netwerken

09 Juni 2021 • Door Janine
2.726
Advertisement

Ken je de klassieke scènes waarbij we niet weten of we moeten lachen of huilen? We hebben het over al die situaties waarin we enerzijds een glimlach niet kunnen bedwingen en anderzijds de impuls is om onze handen in ons haar te doen.

We zijn er zeker van dat je dit allemaal zou voelen als je voor de afbeelding staat die we je gaan laten zien. Soms wordt zelfs de politie het onderwerp van hoon of spot, en dat was in dit geval zo, nadat de politie van een Engelse stad een foto van een inbeslagneming had gedeeld. Wat laat het zien? Een grote takelwagen, zoals gewoonlijk gebruikt om auto's of bestelwagens in te laden, die... een zeer kleine en zeer lichte elektrische step meeneemt.

We maken geen grapje. Het gebeurde in Hereford, een stedelijk centrum in het westen van Engeland en, zoals in vergelijkbare gevallen, werd de foto onmiddellijk openbaar. De politie van West Mercia, actief in en rond Herefordshire, werd onmiddellijk het doelwit van het tonen van wat zich op het eerste gezicht als een discrete paradox presenteert.

Is het mogelijk dat om die step in beslag te nemen en weg te brengen, er een takelwagen van enkele tonnen nodig was? Voor de agenten die de operatie uitvoerden, is het antwoord duidelijk ja. Zozeer dat ze het zelfs nodig achtten om een ​​foto vrij te geven van het tweewielige voertuig dat meer dan comfortabel op de laadvloer van de vrachtwagen geladen was.

Verbaasd? Verbijsterd? Geamuseerd? Weet dat je niet de enige bent die bijna niet weet hoe te reageren tegenover een afbeelding als deze. Eén ding is zeker: honderden mensen raakten na het zien van de foto verwikkeld in een lange discussie op sociale media, waarin ze ongenoegen, ironie en verbazing uitten. "Ik wil je complimenteren met wat lijkt op een complete verspilling van geld", schreef een gebruiker, "hadden ze het niet gewoon achter in een auto kunnen zetten in plaats van dat grote voertuig te gebruiken?”, zei iemand, “op deze manier veroorzaken we nog meer onnodige vervuiling en verkeer op de straten van de stad", zei een ander.

Kortom: een stortvloed aan kritiek en observaties, zowel ironisch als verontwaardigd. De lokale politie heeft nog geen verklaringen afgegeven, behalve die van commentaar op de foto, die burgers uitnodigde om aandacht te besteden aan de regels van de circulatie van elektrische steps.

Kijkend naar het beeld van de “minuscule" step op de "gigantische" vrachtwagen, ontstaat er een beetje verbijstering. We weten niet wat de redenen achter deze keuze waren, maar het lijkt zeker wat ongebruikelijk. Wat vind jij? Een routinehandeling die anders had gekund of niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt