Een passagier opende tijdens een vlucht om absurde redenen de vliegtuigdeur

Janine image
door Janine

02 Juni 2023

Een passagier opende tijdens een vlucht om absurde redenen de vliegtuigdeur
Advertisement

Vliegtuigen zijn ongetwijfeld nuttige en comfortabele vervoermiddelen, aangezien je hiermee lange reizen kunt maken en verre bestemmingen in veel kortere tijd kunt bereiken dan treinen en auto's. Weinigen kunnen echter beweren er niet bang voor te zijn: aan boord gaan van een vliegtuig is, laten we eerlijk zijn, voor de meeste mensen niet bepaald ontspannend als men denkt aan mogelijke turbulenties of technische problemen die kunnen optreden. De passagiers van een Koreaans vliegtuig hadden echter een angstaanjagende ervaring toen een van hen besloot de deur ruim voor het bereiken van de landingsbaan te openen.

via CNN Travel

Advertisement

Asiana Airlines is de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij die noodgedwongen moest stoppen met de verkoop van stoelen naast de nooduitgangen, na wat er gebeurde in een van haar vliegtuigen.

Een passagier, die zich in dat gedeelte van het vliegtuig bevond, besloot het luik te openen terwijl het vliegtuig aan het landen was. De 33-jarige man werd na de episode gearresteerd, wat paniek veroorzaakte bij de aanwezigen: 12 passagiers meldden namelijk ademhalingsmoeilijkheden en werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn gedrag leidde tot een verbod op de verkoop van stoelen naast nooduitgangen, om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Advertisement

Desondanks slaagde het vliegtuig dat van Jeju naar Daegu vloog, zonder verdere complicaties en gevolgen te landen. Volgens ambtenaren zou de man erin zijn geslaagd het luik te openen omdat het vliegtuig al op lage hoogte stond, waardoor het verschil tussen de cabinedruk en de externe druk minimaal was. De angstmomenten die de andere passagiers ervoeren, werden vastgelegd in een video die op sociale media werd vrijgegeven, waarin te zien is hoe mensen van hun stoel worden geslingerd.

Wat betreft de reden voor het gebaar, het lijkt erop dat de man zich "verstikt" voelde en dat hij door het verlies van zijn baan in een acute fase van stress verkeerde. Zijn toestand leek niet te worden beïnvloed door alcoholgebruik.

Colin Brown Photography/Wikimedia commons

Colin Brown Photography/Wikimedia commons

De politiediensten van Daegu hebben twintig dagen de tijd om de zaak te onderzoeken en te bepalen of er een strafzaak moet worden aangespannen. Als de man wordt veroordeeld, kan hij tot tien jaar gevangenisstraf krijgen voor het overtreden van de luchtvaartwet, die passagiers verbiedt aan deuren en apparatuur aan boord te komen. "Het spijt me echt voor de kinderen", zei hij in het bijzijn van journalisten. "Ik wilde snel uit het vliegtuig stappen."

Hoe zou jij hebben gereageerd als je op die vlucht had gezeten?

Advertisement