Deze mysterieuze lichtspiraal is gespot in de lucht van de Stille Zuidzee

Janine image
door Janine

02 Juli 2021

Deze mysterieuze lichtspiraal is gespot in de lucht van de Stille Zuidzee
Advertisement

Op 18 juni 2021 om 18.00 uur werd op de eilanden in de Stille Oceaan een grote en mysterieuze spiraal in de lucht gespot. De bewoners van de eilanden in de Stille Zuidzee - waaronder Nieuw-Caledonië, Tokelau, Samoa en Fiji - waren sprakeloos tegenover dit spektakel: de bewoners documenteerden het fenomeen met foto's en video's en deelden ze vervolgens op sociale netwerken in de hoop dat andere gebruikers uitleg konden geven over wat ze hadden gezien.

via metro.co.uk

Advertisement
Safvan Patel Facebook

Safvan Patel Facebook

Op sociale media geposte beelden tonen een spiraal die zich snel uitbreidt voordat hij volledig in de nachtelijke hemel verdwijnt. Velen dachten meteen dat het UFO's waren, of beter gezegd UAP's (Unidentified Aerial Phenomena), maar de Association Calédonienne d'Astronomie van Nieuw-Caledonië gaf prompt een mogelijke verklaring in een post op Facebook: ook de associatie heeft er meerdere twijfels over en zegt niet de nodige vaardigheden te hebben om een ​​definitieve verklaring te geven, maar beweert ook dat het fenomeen te wijten zou kunnen zijn aan het vrijkomen van gas uit een Chinese raket, die die dag van het lanceercentrum Xichang opsteeg om "vier satellieten in de baan om de aarde te bevrijden". 

Advertisement
Association Calédonienne d'Astronomie/Facebook

Association Calédonienne d'Astronomie/Facebook

“Na het voltooien van zijn missie zou de grond zijn brandstof (van UDMH en stikstofperoxide) uitstoten om het te passiveren, om te vermijden dat het in een baan om de aarde zou exploderen als gevolg van restdruk in de tanks. Dit is het fenomeen dat je hebt waargenomen”, zei een expert.

Association Calédonienne d'Astronomie/Facebook

Association Calédonienne d'Astronomie/Facebook

In een andere verklaring zegt de vereniging dat het fenomeen al eerder voorkwam en dat het waarschijnlijk weer zal voorkomen. Een soortgelijk fenomeen deed zich in 2009 voor in de lucht van het noorden van Noorwegen: ook toen was er gedurende ongeveer tien minuten een grote lichtspiraal zichtbaar aan de lucht - groter dan die aan de Pacifische lucht. In dat geval was een Russische ICBM genaamd Bulava verantwoordelijk voor de spiraal. De raket begon, als gevolg van een storing, te draaien, waardoor de brandstofspiraal ontstond die degenen die het fenomeen observeerden sprakeloos maakten. In tegenstelling tot het Noorse fenomeen werd de spiraal in de Stille Oceaan echter niet veroorzaakt door schade, maar door een opzettelijke en noodzakelijke manoeuvre om de tanks met resterende brandstof te legen.

Advertisement