Deze vrouw is 72 jaar oud en zegt dat ze zich nog nooit zo goed heeft gevoeld - Curioctopus.nl
x
Deze vrouw is 72 jaar oud en zegt dat…
19 historische foto's laten zien hoeveel de wereld is veranderd - en hoe het hetzelfde is gebleven Geen wielnaven en geen spaken: jongen past zijn fiets aan en transformeert hem in een futuristisch ogend voertuig

Deze vrouw is 72 jaar oud en zegt dat ze zich nog nooit zo goed heeft gevoeld

01 Juli 2021 • Door Janine
17.136
Advertisement

Bestaat het geheim om jong en fit te blijven? Het bestaat, maar het vereist geen wonderbaarlijke anti-rimpelcrème of een product dat ervoor kan zorgen dat we overtollige kilo's kwijtraken en de spieren strakker maken. Genetica speelt zeker een belangrijke rol: sommige vrouwen lijken veel langzamer ouder te worden dan andere, waardoor ze veel jonger lijken dan ze zijn. Maar dat van Norma Williams is echt een apart geval, want hier heeft de genetica geen grote verdiensten: Norma laat ons zien dat het nooit te laat is om te veranderen en voor jezelf te zorgen en dat je met constante inzet geweldige resultaten kunt behalen.

Er wordt gezegd dat je een vrouw nooit naar haar leeftijd mag vragen, maar Norma onthult het met trots: ze is 72 jaar oud en zegt dat ze zich nog nooit zo goed over zichzelf heeft gevoeld. Ze heeft een getrainde, bijna sculpturale lichaamsbouw en is daar erg trots op: op Instagram deelt ze foto's van haar hervonden jeugd en is een motivatie voor veel vrouwen van haar leeftijd. Norma's les is precies dat: het is nooit te laat om te besluiten het heft in eigen handen te nemen en je levensstijl te veranderen.

Norma had sinds haar kindertijd geen gezonde gewoonten. Op 28-jarige leeftijd besloot ze een pad in te slaan, dat ze nooit meer verliet. In de loop der jaren begon ze de eerste veranderingen op te merken: de vrouw traint dus al bijna 50 jaar.

Advertisement

Ze doet aan lichaamsbeweging, gaat regelmatig naar de sportschool en maakt lange wandelingen. Ook aan tafel maakt ze bewuste keuzes: ze volgt een gezond voedingspatroon, geeft de voorkeur aan groente en fruit maar neemt ook in de juiste mate koolhydraten en eiwitten in haar voeding op. Ook zij geeft af en toe toe aan iets ongezonds en dit is misschien wat haar dieet effectief en duurzaam maakt: ze eet alles, in de juiste hoeveelheden, en traint constant.

Norma leert ons dat ons lichaam onze bondgenoot is en een spiegel van onze levensstijl. Maar het leert ons ook de waarde van geduld: te vaak slaan we een weg in en verwachten we meteen de eerste verbeteringen.

Ook voor de vrouw kostte het tijd, maar nu geniet ze van de behaalde resultaten: ze pronkt met haar lichaamsbouw, die velen vergelijken met die van een dertigjarige, met trots en geluk. Ze draagt jurken, panty’s en moderne kleding die laten zien wat ze heeft bereikt door hard te vechten: het is nooit te laat om van jezelf te houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt