Deze fascinerende boom lijkt te zweven en blijft in evenwicht door zijn wortels - Curioctopus.nl
x
Deze fascinerende boom lijkt te zweven…
Restauranteigenaar steelt fooien van 22 werknemers en moet nu 1,6 miljoen aan schadevergoeding betalen Volgens onderzoek is een boom voldoende om 's nachts in de stad een straat af te koelen

Deze fascinerende boom lijkt te zweven en blijft in evenwicht door zijn wortels

21 Augustus 2021 • Door Skip
3.176
Advertisement

Wanneer we bepaalde fenomenen kunnen aanschouwen en in de gelegenheid komen om naar dingen in de natuur te kijken dan kunnen we bijna met zekerheid stellen dat de omgeving iets belangrijks probeert te vertellen waar we heel erg veel lering uit kunnen trekken. Zoals het geval bijvoorbeeld is met deze schitterende boom die de bijnaam "boom van het leven" heeft gekregen en dat is niet geheel toevallig.

Deze boom is er een voorbeeld van hoe krachtig moeder natuur is. Tegen elke logica of wet in waar de groei van bomen aan gebonden is wordt deze boom alsmaar groter en bljift hij kiemen ondanks dat hij lijkt te zweven. Dat hij sterke wortels heeft is een understatement kan je wel zeggen. Het is zeker de moeite waard om eens even nader te gaan onderzoeken hoe fascinerend deze boom wel niet is.  

De boom staat in de de staat Washington aan het Kalaloch-strand om precies te zijn, in het Olympic National Park. Hem gaan bekijken is echt een onvergetelijke ervaring. De levensboom is een Sitka-spar, die erom bekendstaat in de hoogte te schieten en om zijn forse stam.

De naam van deze sparren kent zijn oorsprong in een gemeenschap in Alaska en zijn deze bomen niet ongebruikelijk aan de Noord-Amerikaanse westkust. Wat dit exemplaar zo bijzonder maakt is hoe de boom zich nog weet vast te klampen aan het leven. In wezen lijkt het net alsof hij rust op een enkele tak, met zijn dikke, verstrengelde wortels die in een kloof hangen tussen de rotswanden.   

Mocht je je zitten afvragen hoe dit toch kan, een duidelijk antwoord is er nog niet. Het idee tot nu toe is dat de grond onder de boom op een onbepaald tijdstip in het verleden is weggezakt. De kans is redelijk groot dat dit komt door erosie, uitgelokt door een kleine rivier die er onderdoor loopt. Voor deze fantastische spar betekende dit niet het einde maar juist een impuls om zich aan te passen aan een lastige situatie die echter wel goed te doen is.  

Advertisement

Net alsof het een levend wezen was dat zich uit alle macht vastklampt aan het leven in een lastig ogenblik, vertikte de boom net zo om het loodje te leggen en al zwevende door te gaan met groeien ondanks alles en zonder omvallen. Als je naar die stronk kijkt dan is het logisch om te denken dat gevolgen niet uit zullen blijven, maar zover is het nog lang niet. Ondertussen trekt de boom bezoekers en "liefhebbers" die zo nu en dan naar het Kalaloch-strand gaan. Het is verder prachtig om hem te bekijken en een voorbeeld te nemen aan zijn vasthoudendheid en bestendigheid

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt