Hij heeft een grafsteen op de begraafplaats en een betaalde begrafenis, maar hij leeft nog en is gezond: het bizarre verhaal van een 56-jarige

Janine image
door Janine

26 Juli 2021

Hij heeft een grafsteen op de begraafplaats en een betaalde begrafenis, maar hij leeft nog en is gezond: het bizarre verhaal van een 56-jarige
Advertisement

In het leven kun je nooit te vooruitziend zijn. De man over wie we je gaan vertellen, weet er alles van, de hoofdpersoon van een verhaal dat als we het als bizar zouden definiëren, het een understatement zou zijn. Het is geen toeval dat hij de aandacht van veel media trok voor wat hij deed, elke vorm van bijgeloof tartend.

De reden? Simpel: zijn naam, compleet met foto en geboortedatum, staat al op het kerkhof, op een splinternieuwe, door hem gekozen grafsteen. We maken geen grapje, zelfs als we ons ervan bewust zijn dat het, om het zo te zeggen, nogal absurd kan lijken. Deze Italiaanse man heeft echter besloten een belangrijke beslissing voor zijn toekomst te nemen en zijn graf te verzorgen alsof hij al overleden is.

via Sky Tg 24

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Geen ongeneeslijke ziekte, geen beslissingen vanwege ouderdom. De 56-jarige Siciliaanse man in kwestie heeft een uitstekende gezondheid en is zeker niet "oud". Toch heeft hij zijn begrafenis al tot in de kleinste details gepland, van de steen tot de foto, en de afscheidszinnen.

Het enige dat om voor de hand liggende redenen leeg is gelaten, is de datum van zijn overlijden. Alles is al betaald: in afwachting van de noodlottige dag heeft hij aan alles gedacht, zelfs de vaas met bloemen om op het graf te zetten, die hij uiteraard regelmatig en constant verzorgt.

Advertisement
Wyoming Public Media - Not the actual photo

Wyoming Public Media - Not the actual photo

Het schijnt dat de man, die geen vrouw of kinderen heeft, na het overlijden van zijn enige broer heeft besloten om voorzorgsmaatregelen te nemen, in afwachting van het onvermijdelijke. Door alle mogelijke en denkbare bijgeloof uit te bannen, vatte hij moed, nam contact op met een uitvaartcentrum en kocht zijn begrafenis. In de veronderstelling dat waarschijnlijk niemand de praktische taken op zich zou kunnen nemen als hij eenmaal was overleden, schreef hij zelfs een grafschrift, ondertekend door zijn neven en nichten, die van niets weten, evenals door naaste familieleden die al zijn overleden.

En deze 56-jarige laat nooit een kans voorbij gaan om voor zijn "thuis" te zorgen en deze in perfecte staat te houden, door de bloemen te kopen waar hij het meest van houdt, rozen. Tevreden met zijn vooruitziende blik, kan hij rustig slapen, natuurlijk zou hij willen dat hij daar zo laat mogelijk naartoe zal verhuizen! Wat denk jij? Extravagantie of gewoon uit voorzorg?

Advertisement