Fotograaf legt de zeldzame en betoverende blauwe ogen vast van leden van een Indonesische stam

Janine image
door Janine

08 Augustus 2021

Fotograaf legt de zeldzame en betoverende blauwe ogen vast van leden van een Indonesische stam
Advertisement

We worden omringd door diversiteit, wat ieder van ons uniek maakt. Er zijn dieren, culturen, mensen van ongelooflijke schoonheid en - heel vaak - kunnen we ze niet leren kennen omdat ze behoren tot een realiteit ver van de onze. Een fotograaf wist echter een klein wonder met ons te delen: er is een Indonesische stam, die van de Buton - in het zuidoosten van de regio Sulawesi - die een bijzondere genetische eigenschap heeft.

via geo.rock888/Instagram

Advertisement

geo.rock888/Instagram

Sommige mensen die tot deze stam behoren, hebben het zeldzame syndroom van Waardenburg, dat hun ogen een felblauwe kleur geeft: zo helder en intens dat het iedereen betovert. Het Waardenburg syndroom wordt veroorzaakt door een mutatie in de genen en beïnvloedt de melanocyten, waardoor "afwijkingen" in de pigmentatie van de ogen, het haar en de huid ontstaan.

Advertisement

geo.rock888/Instagram

Het is dit syndroom dat de getroffen mensen heel verschillend maakt dan de meeste Indonesiërs die meestal donker haar en donkere ogen hebben.

geo.rock888/Instagram

Fotograaf en geoloog Korchnoi Pasaribu was betoverd door deze ijsblauwe ogen, waaraan hij de meeste van zijn opnamen wijdde. Sommige leden van de stam hebben ook verschillend gekleurde ogen: een licht en een donker oog. Volgens Korchnoi is fotografie een passie, geen fulltime baan: het is wat hij het liefste doet.

geo.rock888/Instagram

Iets unieks kunnen vastleggen maakt hem gelukkig, en de Buton-stam was voor hem een ​​grote inspiratiebron.

geo.rock888/Instagram

Op zijn Instagram-profiel deelt hij deze prachtige portretten: door deze mensen te vereeuwigen had hij de kans om ze te ontmoeten, en hij zegt dat ze niet klagen over zichtproblemen die verband houden met het syndroom. Het enige ongemak dat ze voelen is plotselinge tranen als de ogen worden blootgesteld aan overmatig licht.

Advertisement

geo.rock888/Instagram

Weinig, maar ongelooflijk suggestieve foto’s: de ogen van deze mensen weten ons echt te betoveren met hun expressiviteit. Een volk leren kennen, hun diversiteit, hun cultuur, hun bijzonderheden, hun levensstijl en hun dagelijks leven: Korchnoi, hoewel geen fulltime fotograaf, is erin geslaagd - met weinig foto's - dit alles perfect in beeld te brengen en een sterke boodschap over te brengen. Diversiteit is wat ons mooi en uniek maakt in de ogen van anderen, en daar moeten we altijd trots op zijn.

Advertisement