Zoon van zeven doet huishoudelijke taken en helpt moeder met betalen van rekeningen. Moeder bedolven onder kritiek op internet - Curioctopus.nl
x
Zoon van zeven doet huishoudelijke taken…
Vriend laat hond achter omdat het geen rashond is, vriendin verlaat hem op haar beurt Man maakt ongelooflijk gave

Zoon van zeven doet huishoudelijke taken en helpt moeder met betalen van rekeningen. Moeder bedolven onder kritiek op internet

06 Augustus 2021 • Door Skip
4.267
Advertisement

Elke ouder voedt zijn kind anders op. Is er een manier die goed is of juist fout? Waarschijnlijk niet, maar deze moeder heeft behoorlijk wat kritiek gekregen op de manier waarop ze haar zoon opvoedt en de waarden die ze hem "veel te vroeg" heeft meegegeven. Sommige mensen verwennen hun kinderen, of spannen zich in hen een ontspannen zorgeloze, leuke jeugd te geven en weer anderen willen hen vanaf jongs af aan waarden leren zoals het belang van opoffering en verantwoordelijkheden.

Deze moeder koos voor optie twee. Op TikTok vertelt zij met een video hoe ze haar 7-jarige zoon heeft geleerd wat werken en sparen betekent. En dat ze dat op een bijzndere manier gedaan heeft. Zo moet hij haar elke week helpen met het doen van kleine huishoudelijke klusjes. Voor elke klus die hij voor het einde van de dag afkrijgt, krijgt hij een dollar van mamma. Aan het eind van elke week telt de kleine jongen zijn verdiende geld en weet hij dat hij daar een deel van moet gebruiken om de rekeningen thuis mee te betalen door het deel aan zijn moeder terug te geven.

Aan het eind heeft hij door zijn huishoudelijk werk uiteindelijk een klein geldbedrag bij elkaar gespaard dat in twee potjes terechtkomt. In de een wordt het geld bewaard dat hij voor zichzelf gaat gebruiken en in het ander het geld dat voor zijn moeder is om de rekeningen mee te betalen. Volgens zijn moeder is deze manier zinvol omdat hij zo weet wat het betekent om te sparen, offers te brengen, te zorgen voor het huis(houden). En het is een manier om balans te brengen tussen inspanning en beloning. Het knulletje lijkt onlangs zijn jonge leeftijd al iets geleerd te hebben. Zijn moeder zegt namelijk dat het geld wat hij opzij zet niet uitgeeft. Hij spaart het liever met het oog op plannen of dingen die hij kan doen in de toekomst.

Advertisement

Maar niet iedereen kon de aanpak van de moeder waarderen. Heel veel internetgebruikers, onder wie veel ouders, denken dat dit veel te vroeg is om kinderen bepaalde zaken te leren. Op die leeftijd moeten kinderen denken aan spelen en genieten van hun kindertijd, moeten ze niet werken en ervaren wat het is om offers te brengen. Er waren echter ook velen die de moeder steunden en meenden dat je met kinderen van jongs af aan moet beginnen met opvoeden want alleen zo zullen ze op een dag verantwoordelijke volwassenen zijn. Wat denk jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt