Een verloren papegaai werd gevonden op het station en blijft de komst van de metro aankondigen - Curioctopus.nl
x
Een verloren papegaai werd gevonden…
Een Een man zoekt zijn geliefde en vindt haar niet, maar ze is vlakbij hem: kun jij haar zien?

Een verloren papegaai werd gevonden op het station en blijft de komst van de metro aankondigen

03 September 2021 • Door Janine
1.848
Advertisement

Papegaaien zijn ongelooflijk intelligente dieren: hoewel hun hersenen kleiner zijn dan die van andere zoogdieren, zijn ze hoe dan ook sterk ontwikkeld. Deze vogels hebben in feite veel vaardigheden: ze kunnen niet alleen met anderen omgaan, ze weten ook hoe ze moeten praten. Het verhaal dat we je gaan vertellen heeft als hoofdrolspeler Gray, een ondeugende papegaai. De vogel, eigendom van een familie, was verdwaald, maar werd in een komische situatie teruggevonden.

via: dailymail

Gray is een papegaai die op een dag de achterdeur van zijn huis in Tadworth - Surrey, Engeland - uitvloog en besloot op avontuur te gaan. De eigenaresse, Karlene, was geschokt door deze plotselinge ontsnapping en was bang hem voor altijd kwijt te zijn. De 39-jarige vrouw vertelt: "Het was vrijdagmiddag en we zaten in de keuken een kopje thee te drinken zonder te weten dat de deur open was. Gray vloog de woonkamer uit en ging regelrecht de achterdeur uit. We probeerden hem uit de bomen te lokken, maar hij kwam niet. De lokale bevolking zei dat ze hem hadden gezien, maar toen was het zaterdagochtend en hadden we hem nog steeds niet, en begonnen we de hoop te verliezen. Maar toen zag mijn zoon de foto op Twitter en we dachten 'hij is het!’, we konden het niet geloven."

Gelukkig heeft het verhaal een goed einde: het personeel van het metrostation Waterloo plaatste een foto van de papegaai op Twitter, in de hoop dat de eigenaar hem zou herkennen, en dat gebeurde ook. Karlene nam contact met hen op en ging haar vriend ophalen. Hij zat op de schouder van een persoon bij de ingang van de metro. Daar zat de papegaai, moe van het avontuur, vastbesloten om nieuwe geluiden op te nemen. Toen hij thuiskwam, bijzonder moe, knuffelde hij de baasjes, at en rustte. Daarna bleef hij de geluiden van het station herhalen, zonder te stoppen, om de komst van de metro aan te kondigen. De ondeugende papegaai heeft de bijnaam van de eigenaren gekregen van "Meneer de voortvluchtige".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt