Een bedrijf maakt van metalen containers slimme en duurzame zwembaden - Curioctopus.nl
x
Een bedrijf maakt van metalen containers…
“Breng je kinderen diversiteit bij”: de uitbarsting van de vader van een kind dat gepest werd door middel van stenen gooien Handdrogers vormen een bedreiging voor de volksgezondheid: de ontdekking van wetenschappers

Een bedrijf maakt van metalen containers slimme en duurzame zwembaden

04 September 2021 • Door Janine
823
Advertisement

Een van de grootste uitdagingen voor ontwerpers is om oude objecten, die niet meer worden gebruikt of gewoonlijk worden geassocieerd met andere functies, te gebruiken en ze om te vormen tot iets totaal nieuws. Metalen containers die worden gebruikt voor vrachtvervoer lenen zich uitstekend om te worden heroverwogen, op nieuwe plaatsen te worden geplaatst en voor nieuwe doeleinden te worden gebruikt. Er zijn mensen, ontwerpers en architecten die ze gebruiken om minimale woningen te creëren, klein maar compleet met alle comfort; vandaag willen we het met je hebben over een bedrijf, gevestigd in Vancouver - in Canada - dat containers voor eenmalig gebruik recyclet om ongelooflijke zwembaden van te maken.

via: modpools

Containers worden al geruime tijd op verschillende manieren gebruikt: met hun vierkante lijnen lenen ze zich namelijk heel goed voor herinterpretatie. Bovendien vormen ze een duurzaam alternatief voor traditionele materialen. Dit bedrijf heeft ervoor gekozen om ze om te vormen tot duurzame en aanpasbare zwembaden. De oprichter, Paul Rathnam, zat al een tijdje in de containerbusiness. Toen kreeg hij het idee: waarom er geen elegante en duurzame zwembaden van maken?

Meestal recyclet het bedrijf zeecontainers die - meestal - slechts één keer worden gebruikt en vervolgens worden weggegooid. Door ze echter om te vormen tot zwembaden verlengt dit bedrijf hun levensduur met minstens 30 jaar. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ook intelligent: op de website van het bedrijf is namelijk te lezen dat de zwembaden plug-n-play zijn ontworpen, wat betekent dat alles wat je nodig hebt om je zwembad te laten functioneren, is geïntegreerd en niet apart hoeft te worden aangeschaft.

Advertisement

De zwembaden zijn uitgerust met een pomp en een filtersysteem, een verwarming en een LED-licht dat van kleur verandert, om ook nieuwe en suggestieve sferen te creëren. Maar dat is nog niet alles: de zwembaden zijn ook intelligent omdat ze zijn uitgerust met een applicatie waarmee de eigenaar de watertemperatuur of verlichting rechtstreeks vanaf zijn mobiele telefoon kan aanpassen.

foto: Modpools

De zwembaden kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant: het is mogelijk om trapjes, een scheidingswand, een transparante wand, en een gedeelte voor een whirlpool te creëren. Kortom: Modpools zijn niet alleen esthetisch mooi, functioneel en intelligent maar vormen ook een duurzaam alternatief.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt