Hij koopt op 19-jarige leeftijd zijn eerste huis en zegt dat alle jongeren het kunnen: "het is een kwestie van keuzes maken"

Janine image
door Janine

16 September 2021

Hij koopt op 19-jarige leeftijd zijn eerste huis en zegt dat alle jongeren het kunnen: "het is een kwestie van keuzes maken"
Advertisement

De nieuwe generaties leven met het constante gevoel van onzekerheid: het wordt steeds moeilijker om een ​​stabiele baan te vinden die zekerheid geeft, en daarom wordt het steeds moeilijker om plannen te maken. Een gezin stichten, trouwen, een huis kopen zijn steeds verder verwijderde doelen. Een jongen slaagde er echter in om zijn doel - een huis kopen - op 19-jarige leeftijd te bereiken en bevestigt dat alle jonge mensen het kunnen, dat het een vooruitzicht is dat absoluut binnen ieders bereik ligt.

via Lancs Live

Advertisement
Lancs Live

Lancs Live

Josh Parrott - een jongen die in Stockport, Greater Manchester woont - kocht zijn eerste huis voor £115.000 toen hij slechts 19 was. Om dit te doen begon hij tijdens zijn schooljaren te werken en bespaarde altijd geld. Nadat hij de eigenaar van het huis was geworden, besloot hij er niet naartoe te verhuizen en erin te gaan wonen: hij besloot het te verhuren en bij zijn ouders te blijven wonen, waardoor hij genoeg geld overhield om op 21-jarige leeftijd een ander huis te kopen ter waarde van £140.000. Nu is Josh 22 jaar oud en denkt dat het tijd is om te verhuizen en een derde huis te kopen, en hij zei dat - net als hij - andere jonge mensen dit pad ook kunnen inslaan.

Advertisement
Kara Eads Unsplash

Kara Eads Unsplash

De jongen zei: "Er is geen reden waarom mensen van mijn leeftijd geen huis kunnen kopen. Je moet gewoon over de gedachte heen komen dat er bepaalde dingen zijn die je op bepaalde leeftijden doet. Het ging er niet om super briljant te zijn of zo. Je moet gewoon het meeste uit het leven thuis halen: het is niet zo duur als particulier huren of via een makelaardij. Ik heb gewoon geen geld verspild aan uitgaan en ik heb bijna niets aan kleding uitgegeven. Al mijn vrienden zeiden altijd dat ik saai was." Kortom, volgens de jongen is het een kwestie van keuzes en prioriteiten: het is niet nodig om veel geld te hebben of een hoog salaris te hebben, maar om zoveel mogelijk te sparen en in de gekochte eigendommen te investeren door ze te verhuren. Josh heeft duidelijke ideeën: op 30-jarige leeftijd wil hij 10 huizen bezitten, er 9 verhuren en in slechts één huis wonen. Volgens zijn berekeningen zou dit hem in staat stellen met pensioen te gaan - of veel minder te werken - op 30-jarige leeftijd. Vandaag offers brengen om morgen van het leven te genieten: dit is de gedachte van Josh, deel jij die ook?

Advertisement