Ze koopt een huis voor $590.000, maar de hele buurt staat abusievelijk op haar naam geschreven: "Ze moet het teruggeven"

Janine image
door Janine

19 Augustus 2022

Ze koopt een huis voor $590.000, maar de hele buurt staat abusievelijk op haar naam geschreven: "Ze moet het teruggeven"
Advertisement

Ieder van ons heeft in het leven wat meevallers, de één wat groter dan de ander. Het gemeenschappelijke aspect is dat zodra je goed nieuws verneemt, je enorm gelukkig wordt. Misschien is dit wat er gebeurde met de vrouw die ontdekte dat ze per ongeluk de eigenaresse was geworden van een hele wijk in plaats van een enkel huis. Toen ze erachter kwam, lichtte haar gezicht op met een glimlach.

De vrouw in kwestie kocht een huis in Sparks, in Nevada, voor ongeveer $590.000. Kort daarna ontdekte ze echter dat ze niet alleen een huis bezat, maar een hele buurt, bestaande uit 85 kavels en twee gemeenschappelijke ruimtes. Door een bureaucratische fout is het hele gebied, met enkele huizen in aanbouw, nu van haar voor een prijs die aanzienlijk lager is dan de werkelijke waarde van 50 miljoen dollar.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De koper heeft ervoor gekozen anoniem te blijven. Alles lijkt te zijn gebeurd ten tijde van het opmaken van de koopakte. Het lijkt er namelijk op dat het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de eigendomsoverdracht een fout heeft gemaakt bij het kopiëren en plakken van enkele gegevens, waardoor de hele buurt aan de vrouw is toegewezen.

Plaatsvervangend raadslid Burke legde uit dat dit niet de eerste keer is dat zoiets gebeurt, maar wat in dit geval opvalt is het aantal gekochte kavels. Juist omdat het een duidelijke vergissing is, zijn de procedures voor teruggave van de eigendommen gestart.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het is echter nog niet zeker dat de mysterieuze koper ermee instemt om alle kavels terug te geven, en het is niet eens zeker of ze erover nadenkt. Sommige kranten namen contact met haar op en toen haar via een bericht werd gevraagd wat ze nu van plan was, antwoordde ze met een lachende emoji. Misschien is ze wel van plan om alles te houden.

Het laatste woord was echter aan plaatsvervangend raadslid Burke, die benadrukte dat, aangezien het een duidelijke fout was, als ze voor de rechtbank zou worden gedaagd, ze het risico zou lopen de zaak te verliezen en gedwongen zou worden om alle eigendommen op te geven.

Zou jij alles hebben teruggegeven of hebben geprobeerd iets te houden?

Advertisement