Deze kunstenaar animeert de straten van steden door personages en scènes te tekenen die ons doen dromen - Curioctopus.nl
x
Deze kunstenaar animeert de straten…
Ze bestelt eten, maar ontdekt dat de buren de bezorging hebben gestolen

Deze kunstenaar animeert de straten van steden door personages en scènes te tekenen die ons doen dromen

09 Oktober 2021 • Door Janine
25.129
Advertisement

Wat kun je doen met eenvoudige gekleurde krijtjes? Als je denkt dat deze voorwerpen alleen kunnen worden gebruikt in een schoolse context en vrij eenvoudig en beperkt zijn, betekent dit dat je de prachtige werken van de artiest die we je gaan presenteren nog niet hebt gezien.

Zijn naam is David Zinn en hij is een echte meester in het gebruik van deze kleuren. Wat maakt zijn werken zo bijzonder? Eenvoudig en tegelijkertijd briljant: gewapend - om het zo te zeggen - met zijn trouwe krijtjes en houtskool, heeft deze Amerikaanse kunstenaar besloten zich op een kleurrijke en leuke manier uit te drukken door de hoeken van de stad te animeren met personages die net lijken te zijn gekomen uit strips of tekenfilms. Klaar om ze nader te ontdekken?

Zou je er ooit aan denken om draken, muizen of grappige mannetjes tegen te komen die met hun omgeving "interactie" maken door simpelweg op een stoep te kijken? Als je in Michigan bent, is dat zeer waarschijnlijk, want daar is David Zinn werkzaam.

Heb je als kind wel eens plezier gehad met gekleurde krijtjes? Als je ja hebt geantwoord, zul je van de werken van David Zinn houden. Veel meer dan eenvoudige krijttekeningen, kunnen de creaties van deze man ons echt doen wegdromen.

Advertisement

Elk van zijn tekeningen vertelt een verhaal, alsof het een klein raam is dat uitkomt op een fantastische wereld, bevolkt door grappige en originele wezens.

Een van de bijzonderheden van Zinns tekeningen is dat ze vaak een wisselwerking hebben met hun omgeving.

Uitgaande van elementen als graspollen, bakstenen of scheuren in de bestrating van een stoep, slaagt deze straatartiest erin om kleine tot grote meesterwerken te creëren, de een nog fascinerender dan de ander.

Advertisement

David is autodidact; zijn werk is geïnspireerd op de natuur en alles wat hij vindt om inspiratie op te doen..

"Het is belangrijk in het leven om altijd te doen wat je leuk vindt", zei hij, nadenkend over zijn werk en zijn pad.

Advertisement

“De wetenschap is de manier waarop we problemen oplossen, maar kunst is de manier waarop we ze benaderen, wat goed is, want wetenschap duurt vaak lang en in de tussentijd moet een probleem worden aangepakt."

Is het tenslotte niet een van de belangrijkste taken van kunst om ons op te vrolijken, te laten dromen en ons te laten ontspannen van de negativiteit waar we vaak mee omringd zijn?

Advertisement

David Zinn heeft perfect begrepen wat de kracht is van zelfs een eenvoudige tekening met gekleurd krijt, en hiervoor helpt hij ons om wat geluk te vinden met zijn werken.

Zijn personages werden al snel beroemd over de hele wereld, net als zijn faam, die echt groot is, en ook ver buiten Michigan.

Het is geen toeval dat Zinn erg populair is op zijn sociale kanalen, waar hij zijn werken van tijd tot tijd deelt, wat ons heerlijke momenten van ontspaning bezorgt.

"Het is allemaal creativiteit - zei hij - en het is goed voor je ziel"

"Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om kunst te gebruiken als een oplossing voor allerlei soorten problemen", aldus de artiest.

Wat vind je ervan? Zijn zijn werken niet prachtig?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt