Een busje bovenop een bushalte: niemand kan uitleggen hoe het daar is gekomen - Curioctopus.nl
x
Een busje bovenop een bushalte: niemand…
4 vrouwen toverden een oude dubbeldekker om tot een volledig uitgerust De dochter van Steve Jobs blijft achter zonder erfenis: haar moeder wil niet dat ze op die manier rijk wordt

Een busje bovenop een bushalte: niemand kan uitleggen hoe het daar is gekomen

17 Oktober 2021 • Door Janine
673
Advertisement

De eerste forensen die naar hun werk moesten, konden hun ogen niet geloven: op het dak van een bushokje stond een wit busje "geparkeerd". Het gebeurde in Frankrijk, in het dorp Plounéventer in de regio Finistère.

Hoe was dit mogelijk? Wie heeft het voertuig opgetild? Niemand kon een antwoord geven en het mysterie werd groter toen de politie zei van niets te weten. Het was ongetwijfeld een zeer geslaagde grap!

Zoals elke ochtend gingen de inwoners van Plounéventer - een klein Frans dorpje in Bretagne - naar hun werk. Ze wisten echter niet dat hen op straat een heel bijzonder schouwspel te wachten stond: een wit busje geparkeerd op het dak van een bushokje. Je leest het goed: een parkeerplaats voor marsmannetjes of superhelden!

Het voertuig stond de vorige nacht gewoon geparkeerd op het plein waar de dorpskerk staat, en de eigenaar verklaarde net zo verbaasd te zijn dat hij getuige was van het gebeuren. Gezien het vreemde van de gebeurtenis, was er geen gebrek aan mensen die het busje hebben vereeuwigd. In korte tijd gingen de foto's viraal, wat veel mensen heeft verrast en geamuseerd.

Ook de leerlingen die naar school gingen, lieten de kans om hun vrienden te verbazen op sociale media zeker niet voorbij gaan, evenals enkele toeristen op doorreis in het Bretonse plaatsje. Het resultaat was een enorme hype voor wat naar alle waarschijnlijkheid een geslaagde grap is.

De redenen voor deze vreemde daad zijn niet bekend, net zoals het niet duidelijk is waar de kraan vandaan is gehaald om het voertuig op te tillen en op het bushokje te plaatsen. Kortom, alles is in nevelen gehuld. Een mysterie dat zelfs de lokale politie niet heeft kunnen oplossen.

"Het was ongetwijfeld een leuk idee van een groep jongens", zei een politieagent, "waarschijnlijk hadden ze iets te veel gedronken. Natuurlijk zullen we hard werken om erachter te komen wie het geweest kan zijn, omdat we - gezien het succes van deze foto - niet willen dat iets dergelijks herhaald wordt. Anders zullen we elk weekend auto's van bushokjes moeten halen.”

Het onderzoek is nu gericht op het vinden van de kraan of heftruck die de Peugeot op het dak heeft getild. In het gebied zijn geen werkzaamheden waarbij deze hijsapparatuur wordt gebruikt, wat het zoeken complexer maakt. Ondertussen maakte het "vliegende vervoermiddel” velen in Noord-Frankrijk aan het lachen. Gezien de episode kunnen we wel zeggen dat het misschien al "weggevlogen" is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt