Bruid draagt ​​60 kg goud op de bruiloft: haar man moet haar helpen zich te verplaatsen - Curioctopus.nl
x
Bruid draagt ​​60 kg goud op de…
Majestueuze architectuur: 16 prachtige gebouwen die je over de hele wereld kunt vinden Wonderbaarlijke reiniging: 17 plaatsen en voorwerpen die van zeer vuil weer als nieuw zijn geworden

Bruid draagt ​​60 kg goud op de bruiloft: haar man moet haar helpen zich te verplaatsen

20 Oktober 2021 • Door Janine
1.026
Advertisement

Naast degenen die voor hun huwelijk eenvoudige en niet al te uitbundige ceremonies kiezen, misschien om niet te veel geld uit te geven en zich niet te laten meeslepen door overdreven pracht en praal, zijn er ook mensen die, zoals de echtgenoot waarover we het hebben, besluiten dat het woord "te veel" in deze omstandigheden gewoon niet bestaat.

De reden? Als "bruidsschat" voor zijn bruiloft besloot hij zijn vrouw 60 kilo goud te geven, allemaal strikt om te dragen voor de grote gelegenheid. Volgens hem een perfecte manier om niet alleen zijn hoge sociale status zichtbaar te maken, maar ook om tegenslag en eventuele negativiteit uit hun verbintenis te verwijderen. Het resultaat van deze ongelooflijke pracht en praal was echter iets problematischer dan verwacht...

De merkwaardige en weelderige bruiloft vond plaats in China, in de provincie Hubei. De foto's van de bruid die letterlijk door haar echtgenoot met goud bedekt was, gingen al snel de wereld over, niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid sieraden die ze die dag bij zich had, maar ook omdat ze, gebukt onder kettingen en armbanden, wat moeite had met het maken van de meest elementaire bewegingen.

Heb je enig idee wat het betekent om 60 kilo goud te dragen? Velen zullen waarschijnlijk ontkennend antwoorden. Dit jonge Chinese meisje heeft dit echter aan den lijve ondervonden, dankzij haar man, die uit een rijke familie komt. Zijn geschenk omvatte in feite maar liefst 60 gouden kettingen van elk een kilo, evenals twee zeer zware armbanden, ook rigoureus van goud.

 

Het is niet moeilijk om je de praktische moeilijkheden voor te stellen die de “arme” bruid tijdens de grote dag tegenkwam. Door het enorme gewicht van haar juwelen was het meisje bijna niet in staat te bewegen en tussen de trouwjurk en het boeket dat ze in haar handen hield, was de tussenkomst van haar man om op te staan, te gaan zitten en zelfs te lopen, essentieel.

Het is cultureel gezien niet ongebruikelijk dat goud, in zulke grote hoeveelheden, wordt beschouwd als een symbool van geluk, als een soort bescherming en amulet tegen boze geesten en tegenslag. De keuze van de bruidegom werd daarom niet alleen bepaald door de pracht en praal en het verlangen om zijn rijkdom te tonen, maar ook door redenen van traditionele aard. In de praktijk had de Chinese bruid echter zeker geen eenvoudige dag. Volgens berichten van sommige lokale media zouden de gasten medeleven met haar hebben gevoeld en meerdere keren hebben aangeboden om haar te helpen, beladen als ze was door de gouden juwelen.

Advertisement

De jonge vrouw zou echter moedig en bewust weerstand hebben geboden voor het belang van wat ze aan het doen was, en ondertussen een echte beroemdheid zijn geworden op sociale media. Wat vind jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt