"Ik ben egoïstisch en ik wil alleen zijn": moeder geeft toe dat ze niet graag tijd doorbrengt met haar kinderen - Curioctopus.nl
x
"Ik ben egoïstisch en ik wil alleen…
Hoe worden reclames over voedsel gemaakt? Een regisseur laat ons een kijkje achter de schermen nemen (+ VIDEO) Kalende mannen worden door vrouwen als niet succesvol beschouwd: dat stelt een psychologische studie

"Ik ben egoïstisch en ik wil alleen zijn": moeder geeft toe dat ze niet graag tijd doorbrengt met haar kinderen

27 Oktober 2021 • Door Janine
615
Advertisement

Het klagen van een moeder zorgde voor veel discussie onder internetgebruikers. Voor deze jonge moeder is het spelen met haar jonge kinderen een last en vervelend, dus ze geeft er de voorkeur aan om ze 's avonds zo snel mogelijk naar hun kamer te brengen om vervolgens tijd voor zichzelf te hebben. Gedrag dat niet erg goed wordt opgevat door de rest van de familie die de moeder bekritiseren en willen dat ze verandert om meer tijd met haar kinderen door te brengen. Gebruikers waren verdeeld over het meest correcte gedrag om aan te nemen. Psychologen daarentegen hebben meer begrip voor deze moeder.

via: The Sun

Is er een handboek voor de perfecte moeder? Zijn er gedragsregels die bepalen hoe kinderen moeten worden opgevoed? Zijn er moeders die ervoor kunnen kiezen om zich anders te gedragen dan van hen wordt verwacht? Al deze vragen werden online gesteld door een vrouw die bekende dat ze geen zin had om met haar kinderen te spelen.

"In het begin deed ik mijn best", schreef de moeder, "maar na een tijdje groeide er een sterke verveling in mij en werd alles irritant. Deze onthechting van mij werd opgemerkt door de kleintjes die zo nog irritanter, aanhankelijker en jammerend werden. Een ramp!"

Om deze situatie te verhelpen, geeft de moeder er tegenwoordig de voorkeur aan haar kinderen zo vroeg mogelijk naar bed te brengen en dan ruimschoots tijd voor zichzelf te maken.

"Dit gedrag wordt zwaar bekritiseerd door de rest van mijn familie", zei de vrouw, "maar het stelt me ​​in staat een zekere innerlijke rust te vinden en mijn leven te leiden met mijn gebruikelijke goede humeur die me onderscheidt."

Deskundigen zijn niet helemaal tegen de keuze van deze moeder.

"Het is begrijpelijk dat een vrouw", schreef een psycholoog, “op zoek is naar haar eigen dimensie van rust tussen een dag thuis en buitenshuis. Een ruimte die haar in staat stelt haar interne harmonie te herstellen om te reageren op de stress waaraan ze altijd wordt blootgesteld".

Het belangrijkste is altijd om het juiste evenwicht te vinden. Als de kleintjes dit gedrag van de moeder als een verwijdering ervaren, kunnen ze er onder lijden en - op de lange termijn - een syndroom ontwikkelen, zoals dat van oudervervreemding.

Advertisement

Is dit een gevaar dat deze moeder kan lopen?

"Nee, dat lijkt niet zo, uit haar verhalen", antwoordde de psycholoog, "het zou voldoende zijn om de kinderen gewoon te vertellen hoeveel tijd ze hebben om met hun moeders te spelen en dan... profiteren van de vader die - in het algemeen - meer bereid is om een ​​speelse dimensie te vinden met de kleintjes in huis!"

Wat vind jij? Wat denk jij dat het juiste evenwicht is?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt