"Een geavanceerde beschaving" creëerde ons universum in het laboratorium: de theorie van een professor van Harvard - Curioctopus.nl
x
"Een geavanceerde beschaving" creëerde…
Tante geeft haar neef een lot en ontdekt dat het winnend is: ze vraagt ​​hem het bedrag te overhandigen Man en vrouw slapen al 7 jaar in aparte bedden: “nu zijn we gelukkiger”

"Een geavanceerde beschaving" creëerde ons universum in het laboratorium: de theorie van een professor van Harvard

19 Oktober 2021 • Door Janine
873
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen theorieën, waarvan sommige afwijken van het gangbare denken. Er zijn mensen die bang zijn om ze te uiten en mensen die zich, zich bewust van de rol die ze bekleden, zonder angst blootstellen. Abraham Loeb is docent natuurkunde aan de Harvard University, een van de meest prestigieuze Amerikaanse universiteiten. Maar dat niet alleen: Abraham heeft ook gewerkt aan baanbrekende projecten, zoals die van zonnezeilen voor ruimtesondes, en doet onderzoek naar mogelijke technologieën die zijn gemaakt door buitenaardse beschavingen. De docent stond daarom ook in het verleden in het middelpunt van de belangstelling vanwege het ondersteunen van theorieën die tegen de stroom ingaan.

Loeb heeft dankzij zijn briljante verleden als natuurkundige en onderzoeker prestigieuze rollen bekleed en is door de wetenschappelijke gemeenschap erkend als een expert op het gebied van buitenaardse wezens. Een nieuwe theorie van hem is niet onopgemerkt gebleven: in een hoofdartikel in Scientific America speculeert Loeb dat ons universum mogelijk in het laboratorium is gecreëerd door een “technologisch geavanceerde beschaving”. De exacte woorden van de geleerde waren: "Aangezien ons universum een ​​platte geometrie heeft zonder netto-energie, kan een geavanceerde beschaving een technologie hebben ontwikkeld die door middel van kwantumtunneling een baby-universum uit het niets heeft gecreëerd."

Een van de grootste wetenschappelijke mysteries betreft precies het ontstaan van het heelal: wat was er vóór de oerknal? Waar komt ons universum vandaan? Wetenschappelijke en religieuze theorieën hebben geprobeerd deze vragen te beantwoorden. Zelfs vandaag zijn er echter nog geen antwoorden. Volgens de geleerde zou zijn theorie sommige religieuze overtuigingen kunnen verzoenen met wetenschappelijke studies, en als zijn theorie waar zou zijn, zouden we onszelf "een klasse C-beschaving" kunnen definiëren: we zijn dat omdat onze beschaving afhankelijk is van onze "gastster". Als we onafhankelijk zouden worden van de zon, zouden we een B-beschaving worden; als we er zelfs in zouden slagen om zelfstandig ons universum te ontwerpen, zouden we een klasse A worden. Volgens Loeb zijn we geen klasse A, maar is er een klasse A-beschaving die ons heeft gecreëerd. Het is slechts een theorie, die moet worden ondersteund door gegevens of bewijs. Op dit moment heeft de geleerde zich beperkt tot het geven van een glimp van een nieuw, en zeker curieus, perspectief. Collega's en gepassioneerden vragen zich af of er een nieuw, gedetailleerder document komt. Wachtend om te begrijpen of deze theorie gegrond is of niet, wat denk jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt