Deze eend loopt de marathon van New York en wordt de onbetwiste kampioen van het web - Curioctopus.nl
x
Deze eend loopt de marathon van New…
Haar man valt flauw tijdens bevalling: ze maakt een selfie om dat moment vast te leggen Hij ontdekt dat de bruid zijn vrienden heeft laten betalen voor de taart van €8.000 en verlaat haar bij het altaar

Deze eend loopt de marathon van New York en wordt de onbetwiste kampioen van het web

14 November 2021 • Door Janine
1.096
Advertisement

De New York City Marathon is een jaarlijkse hardloopwedstrijd die door de vijf grote stadsdelen loopt. Dit is het meest verwachte evenement van het jaar en de meest bezochte marathon ter wereld. De eerste vond plaats in 1970. De laatste marathon van New York, die plaatsvond op 7 november 2021, had een eend als de onbetwiste winnaar van het web - genaamd Wrinkle the duck - die op een grappige manier de ervaren marathonlopers ondersteunt en degenen die rennen uit passie, om mee te doen of om een ​​compleet nieuwe ervaring te beleven.

De schattige eend liep niet alleen de marathon, maar droeg ook schoenen die speciaal voor het evenement waren gemaakt. We weten niet wat haar recordtijd was, haar gemiddelde snelheid of op welk punt ze aan de race begon. We weten wel dat ze miljoenen fans kreeg. De video van de eend die snel loopt, ging al snel viraal op TikTok en bereikte in slechts 3 dagen 5 miljoen views. De video werd vervolgens gedeeld op YouTube, waar de eigenaar een paar woorden deelde over zijn trouwe vriendin.

“Wrinkle is zoveel meer dan een mooie Pekingeend, ze is een volwassen mensenkind. Ze is snel. Ze is snelheid." TikTok- en YouTube-gebruikers lieten vele reacties achter en iedereen was het erover eens dat de onbetwiste kampioen van de marathon de schattige Wrinkle was, omschreven als sympathiek, legendarisch en verrassend.

Advertisement

Een gebruiker schreef: "Ik weet dat het gek klinkt, maar ik ben de laatste tijd erg verdrietig en het zien van deze kleine dame die rondrent, maakte me echt aan het lachen." En tot verbazing van velen kwam er een bericht van Adidas: "Stuur alles naar ons ontwerpteam voor een petitie voor een nieuwe collectie eendenschoenen". Kortom, de eend die - grappig maar trots - de marathon liep, zorgde ervoor dat iedereen verliefd op haar werd, en we vragen ons af of ze de komende jaren de officiële mascotte van de marathon van New York wordt of dat ze alleen deel zal uitmaken van de deelnemers aan het evenement. Natuurlijk, de bekendheid van Wrinkle houdt daar niet op: we zijn er zeker van dat ze een echte ster op het web zal worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt