Bedrijf zoekt menselijke gezichten om op robots af te drukken: het betaalt €250.000 voor de meest "vriendelijke" gezichten - Curioctopus.nl
x
Bedrijf zoekt menselijke gezichten om…
Het drinken van 4 tot 6 kopjes koffie en thee per dag kan ons beschermen tegen een beroerte en dementie: dat beweert een onderzoek

Bedrijf zoekt menselijke gezichten om op robots af te drukken: het betaalt €250.000 voor de meest "vriendelijke" gezichten

04 December 2021 • Door Janine
1.844
Advertisement

Heb je er ooit over nagedacht hoe je gezicht eruit zou kunnen zien op dat van een robot? Als je nee hebt geantwoord, maar je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheid, weet dan dat er een bedrijf is dat bereid is je rijkelijk te betalen, als je je imago voor dit doel wilt lenen.

Robotica is bovendien een steeds integraler onderdeel van de huidige technologische ontwikkeling en de interactie tussen ons en de machines verloopt volgens het bedrijf in kwestie ook door de lancering van een lijn robots met een meer menselijk aspect. Om dit te doen, koos het ervoor om "castings" te plaatsen die nog nooit eerder waren gezien. De mensen - of liever gezegd, de gezichten - die voorbestemd zijn om op hun robots te verschijnen, krijgen in ruil daarvoor 250.000 euro! Niet slecht, dat zeker de aandacht van veel mensen zal trekken. Om geselecteerd te worden, zullen echter bepaalde kenmerken moeten worden gerespecteerd. Klaar om erachter te komen wat ze zijn?

via: Metro

A robot with your appearance. Robo-C is a humanoid robot that can communicate with people and display facial...

Pubblicato da Promobot Global su Domenica 4 luglio 2021

Het heet Promobot en het is een technologie-startup waar veel over wordt gepraat voor het specifieke onderzoek dat het heeft opgezet. Het nieuws is in feite iets wat onmiddellijk de aandacht trekt en zo’n beetje iedereen kan intrigeren. In plaats van op de computer gezichten voor zijn robotachtige "wezens" te maken, besloot dit bedrijf echte mensen om hulp te vragen, en dus ging het op zoek naar een persoon met een bijzonder “lief en vriendelijk" gezicht.

Dynamic stabilization systems, servos, and arm controllers will become the basis for developing the legs of a humanoid...

Pubblicato da Promobot Global su Martedì 5 ottobre 2021

Precies: iedereen kan eraan meedoen, mannen en vrouwen, zolang ze ouder zijn dan 25 jaar. De echte gezichten die de technici van Promobot het meest zullen waarderen, zullen eindigen op hun robots die vanaf 2023 in hotels, winkelcentra en luchthavens in Noord-Amerika en het Midden-Oosten zullen dienen. Hoe dicht geautomatiseerde technologie ook bij de werkelijkheid staat, het is niet altijd mogelijk om een ​​echte gelijkenis te krijgen, en daarom zoekt het bedrijf naar echte menselijke gezichten die daarna... niet-menselijk kunnen worden gemaakt. In de praktijk zullen de mensen die deze unieke "wedstrijd" winnen, echte dubbelgangers hebben met robotfuncties.

Advertisement

Meet the robot that can speak correctly and well. A special technology based on a microphone array and new software for speech processing changed the idea of human-robot interaction.

Pubblicato da Promobot Global su Giovedì 4 novembre 2021

"Sinds 2019 zijn we actief bezig met het produceren en leveren van humanoïde robots op de markt - zei het bedrijf - onze nieuwe klanten willen een grootschalig project lanceren, en daarvoor moeten ze snel de licentie krijgen voor een nieuw aspect van de robot". Waarom dan niet een mens de automaat laten interpreteren? Als het vooruitzicht je een beetje verontrustend lijkt, weet dan dat het bedrijf echt serieus is en dat om deel te nemen aan de selectie, het noodzakelijk is om aan nogal strikte criteria te voldoen.

#Promobot launched mass production of life-like robots that look like humans Robo-C is a humanoid robot that can...

Pubblicato da Promobot Global su Giovedì 23 gennaio 2020

Naast het vriendelijke en aardige uiterlijk, zullen kandidaten in feite een 3D-model van hun gezicht en lichaam moeten verstrekken, en minstens 100 uur aan spraakmateriaal moeten dicteren om een ​​model van de stem te maken die de robot zelf zal gebruiken om te communiceren. Op dat moment, als het Promobot naar wens is, zal de gekozen persoon een contract moeten ondertekenen waarin hij de rechten van zijn verschijning voor onbepaalde tijd aan het bedrijf zal overdragen.

Wat vind jij van dit unieke aanbod? Zou het iets voor jou zijn of heb je liever geen robotkloon in omloop?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt