Alexa vraagt ​​een meisje om mee te doen aan een gevaarlijke uitdaging: Amazon verontschuldigt zich

Janine

01 Januari 2022

Alexa vraagt ​​een meisje om mee te doen aan een gevaarlijke uitdaging: Amazon verontschuldigt zich
Advertisement

De technologie van vandaag kan op veel gebieden nuttig zijn: tegenwoordig zijn we allemaal omringd door apparaten die op de een of andere manier veel dagelijkse handelingen voor ons vereenvoudigen. Maar wat als deze vondsten van de nieuwste generatie op een riskante manier bij ons arriveren?

De moeder van het meisje waarover we je gaan vertellen, zal het zich hebben afgevraagd, nadat haar dochter letterlijk werd uitgedaagd door Alexa, de beroemde en wijdverbreide stemassistent van Amazon, om een ​​actie uit te voeren die allesbehalve ongevaarlijk is. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Daily Mail

Advertisement

De episode is er zo één die bestemd is om onmiddellijk voor een enorme sensatie te zorgen en waar veel over gepraat zal worden. Het gebeurde in de Verenigde Staten, waar Kristin Livdahl zei dat haar dochter, 10 jaar oud, Alexa vroeg om een ​​uitdaging met haar aan te gaan. Het antwoord? Dat was niet bepaald geschikt voor kinderen.

De Amazon-assistente vertelde het meisje namelijk, na een online zoektocht, dat "volgens de site ourcommunitynow.com", de simpele uitdaging zou zijn geweest om "een telefoonoplader half in een stopcontact te steken en vervolgens de blootgestelde polen met een munt van één cent aan te raken”. Elke volwassene zou op dit punt merken dat er iets mis is. In het geval van een 10-jarig meisje ligt het echter heel anders.

Nadat ze de uitwisseling tussen haar dochter en het elektronische apparaat had opgemerkt, kwam Kristin onmiddellijk tussenbeide en schreeuwde "nee, Alexa, nee!". "We waren met Alexa aan het spelen - zei de vrouw bezorgd - het was slecht weer buiten en we brachten op die manier een paar uur door".

Smart Home Perfected/Flickr - Not the actual photo

Toen het bedrijf van Jeff Bezos over het gebeurde hoorde, heeft het bedrijf stappen ondernomen om zijn verontschuldigingen openbaar te maken en zijn stemassistent bij te werken om te voorkomen dat soortgelijke situaties zich opnieuw voordoen. Het zou zelfs een potentieel zeer gevaarlijke uitdaging zijn geweest om te doen wat Alexa het kind voorstelde, vanwege de elektrische schok die het zou kunnen veroorzaken. Ook de brandweer kwam tussenbeide, die iedereen aanraadde niet met dergelijke dingen te "spelen" en ondanks sociale media verantwoord te handelen.

"Het vertrouwen van onze klanten vormt de kern van alles wat we doen - zei Amazon - Alexa is ontworpen om nauwkeurige, relevante en nuttige informatie te verstrekken. We hebben actie ondernomen."

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement