"Wie hem vindt, mag hem houden”: politie publiceert foto's van een fascinerende voortvluchtige die een enorm succes is op internet

Janine image
door Janine

26 Februari 2022

"Wie hem vindt, mag hem houden”: politie publiceert foto's van een fascinerende voortvluchtige die een enorm succes is op internet
Advertisement

Blauwe ogen, blond haar en een "stoere" blik. Nee, we beschrijven niet het uiterlijk van een acteur of model, maar dat van een voortvluchtige dief. Een man die naast een echte diefstal ook - in figuurlijke zin natuurlijk - de harten van veel mensen heeft gestolen.

De reden? Dat is eenvoudig te begrijpen door te kijken naar de mugshots die de politie heeft vrijgegeven om burgers bij de zoektocht te betrekken: de crimineel heeft indruk gemaakt op veel gebruikers die niet anders konden dan betoverd worden door zijn charme. En dus, onnodig te zeggen, gingen de beelden van zijn gezicht viraal op het web, wat aanleiding gaf tot een lange en hilarische reeks opmerkingen en waarderingen, vooral van veel vrouwen die nooit zouden hebben toegestaan ​​dat de dief in de handen van de politie terecht zou komen.

via Independent

Advertisement
West Yorkshire Police/Twitter

West Yorkshire Police/Twitter

Kan het stelen van de harten van mensen als een misdaad worden beschouwd? Uiteraard niet, en Jonathan Cahill, 37, werd dan ook beschuldigd van inbraak en schending van de voorwaarden van zijn borgtocht. Om deze reden startte de politie in West Yorkshire, Engeland, onmiddellijk een zoekactie.

"Kun je ons helpen hem te vinden? - was te lezen in een bericht dat door de autoriteiten op Twitter werd gepubliceerd en vervolgens werd verwijderd - hij is 37 jaar oud en zou in de omgeving van Wakefield moeten zijn. Deel deze foto en onze oproep om de agenten te helpen hem te vinden."

Advertisement

Deze woorden waren genoeg om een ​​echte zaak op het web te veroorzaken. Getroffen door het “knappe en slechte" uiterlijk van de gezochte dief, waren veel mensen blij om de post te delen, en schreven ironisch genoeg dat, als ze hem zouden vinden, ze hem zeker niet zouden overdragen aan de autoriteiten. "Als ik hem vind, zal ik hem houden", reageerde een vrouw op Twitter; "Ik zal mijn deur open laten zodat hij gemakkelijk naar binnen kan", was een andere opmerking. Kortom: Jonathan Cahill maakte echt indruk en wekte de nieuwsgierigheid en aandacht van veel mensen uit West Yorkshire en daarbuiten.

Geograph.org.uk - Not the actual photo

Geograph.org.uk - Not the actual photo

Maar uiteindelijk kwam er droevig nieuws voor zijn bewonderaars. De politie liet namelijk in een tweede bericht op Twitter weten dat de 37-jarige was opgepakt. Een verhaal dat veel mensen aan het lachen maakte, waarvan men zich afvraagt ​​of de man misschien heeft besloten zich spontaan over te geven aan de autoriteiten, gezien al die bewonderaars die nu zijn uiterlijk kenden...

Zo is het waarschijnlijk niet gegaan, en ondertussen rest ons alleen nog Cahill een betere toekomst te wensen, misschien met een eerlijk beroep als acteur of model!

Advertisement