Hij vind een grote spin in zijn auto, geeft hem een ​​naam en behandelt hem als een huisdier

Janine image
door Janine

10 Februari 2022

Hij vind een grote spin in zijn auto, geeft hem een ​​naam en behandelt hem als een huisdier
Advertisement

Kun je goed overweg met spinnen? Veel mensen hoeven alleen maar de naam van deze dieren te horen of te lezen om meteen te huiveren. Per slot van rekening moet men toegeven dat, afgezien van de angsten, het vinden van een grote spin, precies waar we hem niet zouden verwachten, op zijn minst een verrassingsreactie kan veroorzaken.

Stel je voor: je stapt in de auto, kruipt achter het stuur en je realiseert je dat je niet de enige bent. Op het dashboard, recht voor je, zit een enorme 15 centimeter grote spin die de auto is binnengeslopen. Wat zou jij doen? We zijn er zeker van dat maar weinigen zo zouden reageren als de man die de hoofdrol speelt in het verhaal dat we je gaan vertellen. In plaats van de spin weg te jagen, hield hij hem bij zich, gaf hem een ​​naam en verwelkomde hem letterlijk in de auto, terwijl hij ervoor zorgde alsof het een huisdier was.

via Mirror

Advertisement

File under: absolutely not, no 😦

Pubblicato da The Mirror su Venerdì 4 febbraio 2022

Waar anders zou zo'n episode kunnen plaatsvinden dan in Australië? Het is niet de eerste keer dat we je verhalen vertellen over grote spinnen die menselijke ruimtes “binnenvallen”, die zich in de meest onverwachte hoeken bevinden, en over mensen die besluiten vreedzaam samen te leven op het prachtige eilandcontinent. De fauna is hier bijzonder rijk en wordt gekenmerkt door wezens die, voor degenen die ver weg wonen, ronduit verontrustend en ongewoon zijn.

Net als de schattige spin in kwestie, gevonden door de 42-jarige Chris Taylor op het dashboard van zijn auto. Velen zouden in zijn plaats op alle mogelijke manieren hebben geprobeerd hem weg te jagen, maar hij deed het niet. In plaats van er vanaf te komen, besloot Chris al snel dat de spinachtige zijn gast zou worden, een soort "mascotte" van de auto.

Nadat hij hem liefkozend Steve had genoemd, accepteerde de man hem als een constante aanwezigheid in de auto. En de band die tussen de twee is ontstaan ​​is zo sterk dat de grote spin er al ongeveer een jaar ongestoord tussen de stoelen en hoeken van de auto rondloopt. "Ik ben niet bang voor spinnen - zei Chris - daarom heb ik hem daar gelaten. Ik zag hem groeien, in het begin was hij half zo groot als nu. Ik heb wel geprobeerd hem eruit te krijgen - vervolgde hij - maar de dag erna zat hij weer onder de zonneklep, dus om de een of andere reden zit hij graag in mijn auto."

Advertisement
JonRichfield/Wikimedia - Not the actual photo

JonRichfield/Wikimedia - Not the actual photo

Op zijn zachtst gezegd een bijzondere coëxistentie, zonder twijfel, die echter, zoals Chris zelf toegeeft, niet altijd prettig is. "Ik moet bekennen dat ik het niet leuk vind als hij een paar centimeter boven mijn hoofd verschijnt terwijl ik aan het rijden ben - zei hij - of als hij plotseling in mijn schoot valt". Scènes die, voor iedereen die niet van spinnen houdt, de realisatie van de ergste nachtmerrie zouden zijn, maar die in Chris' auto echt en alledaags zijn.

En de passagiers? "Wie bij mij in de auto stapt, is bang, en niemand wil meer een lift van mij, dat betekent dat ik geld bespaar”, gaf de 42-jarige gekscherend toe. En de samenleving in de auto tussen hem en de spin lijkt niet voorbestemd om snel te eindigen. De man verklaarde namelijk dat rijden met die bijzondere passagier nu een echte gewoonte is, en dat het jammer zou zijn als hij zou besluiten te vertrekken.

We hopen alleen dat hij niet te afgeleid wordt! Zou jij een spin in je auto willen hebben of zou je in plaats daarvan hard zijn weggelopen?

Advertisement