x
Ze onderzoekt een vlek dat al sinds…
Ze helpt een student in nood en de mensa waar ze werkt ontslaat haar Engels eilandje zoekt zijn

Ze onderzoekt een vlek dat al sinds haar geboorte aanwezig is en ontdekt dat ze haar eigen tweelingzus is

02 Maart 2022 • Door Janine
1.261
Advertisement

Het leek een moedervlek zoals zoveel anderen, die van Taylor Muhl, een Californische zangeres. Maar waarom zou een moedervlek argwaan wekken? Taylor was niet echt bezorgd over die grote moedervlek die vanaf de geboorte in het midden van haar lichaam aanwezig was, vooral aan één kant van haar buik en rug, maar ze wist dat het iets ongewoons vertegenwoordigde en - op een dag - besloot ze het te onderzoeken.

via: My Journal

Die vreemde moedervlek die op de helft van de romp en de rug liep, is niet het enige ongebruikelijke kenmerk dat Taylor opmerkte: de linkerkant van het lichaam is iets groter dan de rechterkant; aan de linkerkant van haar mond heeft ze een dubbele tand en ze is allergisch voor medicijnen, supplementen en sieraden. Ze besloot toen dieper te graven, om de aard van haar medische toestand te achterhalen, en ontdekte - door middel van tests - dat ze twee sets DNA, twee immuunsysteem en twee bloedbanen had. Wat is dit precies? Taylor ontdekte dat ze tetragametisch chimerisme heeft, oftewel een individu dat wordt gegenereerd uit twee afzonderlijke eicellen en twee spermatozoa. Tijdens de zeer vroege stadia van ontwikkeling absorbeert het ene embryo het andere, terwijl het - zoals in het geval van Taylor - afzonderlijke bloedgroepen behoudt: Taylor heeft ontdekt dat ze haar tweeling heeft geabsorbeerd, aangezien artsen hebben vastgesteld dat beide embryo's waaruit ze zich ontwikkelde vrouwelijk waren.

In haar persoonlijke blog zei Taylor: “Ik kan wel zeggen, dat ik mijn eigen tweelingzus ben of een menselijke hersenschim. Ik ben een tweeling die in de baarmoeder is samengesmolten met mijn zus. Door de chromosoomtest werd vastgesteld dat ik een tweelingzus had. Door de fusie draag ik de genetische samenstelling van mijn tweelingzus in mijn eigen lichaam. Er is mij verteld dat ik twee sets genetische samenstelling heb, twee sets immuun- en bloedcellen, samen met andere ongebruikelijke fysieke eigenschappen. Met mijn specifieke geval van chimerisme, denken mijn artsen dat mijn lichaam als vreemde materie op het DNA en de cellen van mijn tweelingzus reageert. Hierdoor brengt het mijn immuunsysteem in gevaar, waardoor het inferieur is aan de gemiddelde persoon, waardoor ik veel problemen met de auto-immuungezondheid krijg. Ook ben ik gevoelig voor voedsel, medicijnen, supplementen, sieraden, insectenbeten etc. Dit betekent niet dat alle Chimaera's gezondheids-, auto-immuun- of gevoeligheidsproblemen hebben of zullen krijgen."

Taylor, die deze ontdekking in 2009 deed, was in staat om te begrijpen wat haar specifieke genetische eigenschappen waren, die haar - door de jaren heen en tijdens haar carrière - niet weinig ongemakken hebben bezorgd: in een wereld waar perfectie ons wordt opgelegd, heeft ze besloten haar zeldzame conditie en fysieke kenmerken te waarderen en andere mensen te motiveren om zich niet te schamen en trots te zijn op hun uiterlijk.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt