Enorme vuurbal vliegt door de Britse lucht: het evenement wekte de verbazing van burgers (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

19 September 2022

Enorme vuurbal vliegt door de Britse lucht: het evenement wekte de verbazing van burgers (+ VIDEO)
Advertisement

De schoonheid van de lucht en de sterren ligt precies in hun mysterie. Ze bevinden zich ​​voor ons, elk element lijkt vast en zichtbaar, maar is tegelijkertijd aan het zicht onttrokken. De mens heeft millennia besteed aan het observeren van deze immense blauwe uitgestrektheid, in een poging al zijn geheimen te begrijpen. Ondanks de technologische ontwikkeling zijn hemellichamen een raadselachtig onderwerp en zorgen ze af en toe voor verrassingen, zoals die in Engeland gebeurde.

In het Verenigd Koninkrijk werd de nacht verlicht door een vuurbal die de lucht doorkruiste.

via The Guardian

Advertisement

De hemel die zich uitstrekt over het Verenigd Koninkrijk, van Schotland tot Ierland, was de hoofdrolspeler van een heel bijzondere situatie. Het werd doorkruist door een vuurbal, de ongelovige burgers stuurden onmiddellijk talloze meldingen naar het Meteor Network en vroegen om een ​​verklaring wat het zou kunnen zijn.

De ongewone gebeurtenis maakte alle burgers sprakeloos. Iedereen die de heldere lijn die de lucht doorkruiste bekeek, dacht meteen dat hij droomde of dat wat hij aanschouwde niets meer was dan een optische illusie. Na een paar ogenblikken van aarzeling, maar om er zeker van te zijn dat wat ze zagen echt was, pakten de mensen hun mobiele telefoon om een ​​video te maken en het gebeurde te registreren.

Onder de omstanders, twijfelachtig en gefascineerd, was ook een man die zijn hond uitliet, die zei: "Toen ik opkeek, zag ik deze vuurbal. Het was 22 uur toen ik een flits in de lucht zag, ik aarzelde niet mijn telefoon te pakken en het te filmen”.

Advertisement

Een even fascinerende als mysterieuze gebeurtenis, er werd meteen een onderzoek gestart om te begrijpen wat het was. Aanvankelijk werd aangenomen dat het ruimteafval was dat de atmosfeer van de aarde beïnvloedde. Om de situatie op te helderen, kwam de astronoom John Maclean echter tussenbeide. Deze laatste legde uit dat de vuurbal vanuit vele hoeken werd geanalyseerd, "het is beslist een meteoor. Waarschijnlijk een klein stukje dat van een asteroïde is afgebroken".

Een suggestieve gebeurtenis die iedereen die ernaar kijkt zeker verbluft. Wat denk jij dat het is?

Advertisement