Ze besluit een carrière als model na te streven op de drempel van 70 jaar: "Wat telt is onze essentie"

Janine image
door Janine

27 September 2022

Ze besluit een carrière als model na te streven op de drempel van 70 jaar: "Wat telt is onze essentie"
Advertisement

Kun je op elke leeftijd mooi zijn of is het op een gegeven moment onvermijdelijk om jezelf te zien aftakelen? Voor sommige vrouwen kan oud worden een moeilijk proces zijn om te accepteren, omdat ze de eerste rimpels opmerken en wat er een paar jaar eerder stralend uitzag zien vervagen. Velen worstelen met het verstrijken van de tijd om zichzelf in de spiegel te herkennen, terwijl anderen het voorbij gaan van de jaren en het onvermijdelijke verschijnen van grijs haar en zichtbare tekenen van het ouder worden serener ervaren. Dan zijn er mensen die de zandloper uitdagen en de - onterechte - overtuiging dat schoonheid een puur jeugdige deugd is: dit is het geval van de prachtige vrouw die op 71-jarige leeftijd nog steeds model is.

via Longe Viver Melhor

Advertisement

Setsuko Saito, ook bekend als Rosa Saito, is 71 jaar oud en werd geboren in Araçatuba, Sao Paulo. Pas op 68-jarige leeftijd besloot ze een carrière als model na te streven, ondanks dat ze al grijze haren had en haar lengte niet overeenkwam met de lengte die gewoonlijk voor deze functie vereist is, aangezien ze 1,68 m is. De vrouw liet zich niet ontmoedigen door deze "grenzen" noch door haar leeftijd: de belangrijkste eigenschap die haar ertoe aanzette om aan dit avontuur te beginnen, is haar creatieve, sterke en vastberaden persoonlijkheid.

Het begon allemaal toen enkele professionals in de sector haar aanboden om deze weg in te slaan, maar pas bij de derde uitnodiging besloot ze het echt te proberen: "Ik heb het idee een jaar laten rijpen, het had immers ook kosten, het was niet iets waar ik me zomaar in zou werpen, zonder na te denken. Tot ik besloot het te proberen."

Advertisement

Van kinds af aan heeft Rosa haar sterke artistieke aard uitgedrukt en heeft ze zich toegewijd aan zingen, schrijven en tekenen: “Ik heb altijd geweten dat ik iets creatiefs zou nastreven, iets dat ik zou kunnen uitvinden. Alles wat ik doe, gaat deze richting op”, verklaarde het model.

Voordat Saito dit nieuwe pad insloeg, moest ze met enkele moeilijkheden in haar leven omgaan, maar haar toewijding aan haar planten is altijd een manier voor haar geweest om positief te blijven denken en de meest kritieke momenten te overwinnen. “Het is belangrijk om jezelf te zoeken en te vinden. En mijn moment van rust is bij hen: de planten. Ik loop in mijn tuin en praat met ze."

Volgens Rosa zit schoonheid in de essentie, in het cultiveren van harmonie met jezelf: “Iemand kan lief, boeiend, vriendelijk worden, dit is veel belangrijker dan perfecte schoonheid. Het is de inhoud die ertoe doet, naar mijn mening."

Ben je het met haar eens? Wat vind je van haar keuze om op 70-jarige leeftijd model te worden?

Advertisement