Nüwa zal de eerste duurzame stad op Mars zijn voor 1 miljoen mensen - Curioctopus.nl
x
Nüwa zal de eerste duurzame stad op…
Man maakt ongelooflijk gave Zoon van 18 moet maandelijks 1300 dollar huur betalen voor zijn kamer aan zijn ouders. Dit is zijn verhaal

Nüwa zal de eerste duurzame stad op Mars zijn voor 1 miljoen mensen

05 Augustus 2021 • Door Skip
14.742
Advertisement

Wanneer precies dat weten we niet, maar twijfels lijken er niet te zijn. Vroeg of laat kunnen er namelijk mensen gaan wonen op Mars. Het ontwerpproces van deze eerste stad op de rode planeet werd geleid door bureau ABIBOO. De stad zal volledig zelfvoorzienend zijn en kan misschien wel plaats bieden aan een miljoen mensen. Het project luistert naar de naam Nüwa. Met het oog op de barre omstandigheden op de planeet heeft het bureau bedacht om een verticale stad te bouwen die op de rand van een klif staat, met een design geschikt voor de zware condities op de planeet.

via: abiboo

Hoe kan je een stad en z'n architectuur ontwerpen wanneer je te maken hebt met een planeet waar de omstandigheden totaal anders zijn? volgens Alfredo Muñoz:"als we zouden moeten bouwen op Mars zouden de gebouwen uiteenspatten door de druk. Door gammastraling en de straling van de zon moeten we ruimtes maken die niet direct verbonden zijn met de open lucht." Het plan van ABIBOO is in werkelijkheid veel groter. Nüwa zou namelijk de "hoofdstad" zijn in een ecosysteem van vijf steden. Elke stad zou ruimte kunnen bieden aan 200.000 tot 250.000 mensen.

foto: ABIBOO

Met dank aan vele experts en onderzoeken konden de architecten voorzieningen uitdenken die bewoners tegen alle straling kan beschermen. Licht komt indirect van de zon vandaan, de stad zal worden beschermd tegen mogelijke meteorietinslagen en er zal water gebruikt kunnen worden. Gebouwen zullen worden uitgehakt in het gesteente en met elkaar verbonden worden met tunnels. Hier zullen dan woon- en werkvoorzieningen in komen.

Advertisement
foto: ABIBOO

In alle blokken van de gebouwen komen dan groenweides en stadstuinen. Het ambitieuze doel is om op Mars een stad te bouwen waar toekomstige bewoners zich lichamelijk en geestelijk lekker kunnen voelen. De gebouwen zullen behoorlijk efficiënt zijn en in verbinding staan via hogesnelheidsliften. Aan de voet van de klif bevinden zich paviljoens met uitzicht op het landschap op Mars.  

foto: ABIBOO

Ook zal er een vervoerssysteem zijn in de stad. Denk dan aan treinen en bussen. In een nabijgelegen krater komt er een ruimtevaartluchthaven die te bereiken zal zijn via een netwerk van treinstations. De planners hebben stad uitgedacht die kan worden gebouwd met plaatselijke grondstoffen die tevens ook voor het onderhoud zullen worden gebruikt. Voedselvoorziening verzorgt men door het verbouwen van gewassen. Volgens ABIBOO kan Nüwa misschien al voor 2054 klaar zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt