Het bedrijf ontzegt werknemers om thuis te werken: ze nemen bijna allemaal ontslag

Janine image
door Janine

18 Februari 2022

Het bedrijf ontzegt werknemers om thuis te werken: ze nemen bijna allemaal ontslag
Advertisement

Thuiswerken is de laatste jaren een manier van werken geworden die door veel bedrijven wordt aangenomen: dankzij het gebruik van een pc en de nodige hulpmiddelen kunnen veel werknemers thuis gaan werken. Niet iedereen houdt van deze manier van werken, waardoor je enerzijds handiger kunt werken en je professionele leven gemakkelijker kunt combineren met je beroepsleven, maar anderzijds de contacten met collega's vermindert. Sommige bedrijven vroegen, deels uit noodzaak en deels uit angst, medewerkers om weer op kantoor te gaan werken, en een man vertelde op Reddit wat er binnen zijn team gebeurde.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De man zegt dat hij als teamleider werkt in een team dat apps ontwikkelt, en dat het hele team al heel lang vanuit huis werkt: alles werkte goed. Toen de noodsituatie echter afnam, vroeg het bedrijf de werknemers om geleidelijk terug naar kantoor te gaan. Het bedrijf dat had aangegeven flexibel te zijn - met de mogelijkheid om thuiswerk en werk op kantoor af te wisselen - bleek dat niet te zijn en de CEO vroeg om een ​​totale terugkeer naar de werkplekken. Medewerkers uitten echter hun zorgen en klachten: "Ik ben op afstand aangenomen en ik woon niet in een stad met een kantoor. Ik wil mijn familie niet ontwortelen. Maak je uitzonderingen voor mensen zoals ik?". Waarop de CEO antwoordde: "Kijk. Dit is wat we doen en wat we denken dat het beste is voor het bedrijf. Als je thuis wilt werken, is mijn advies om ergens anders te gaan werken."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Het bedrijf nam daarom een ​​standpunt in: thuiswerken zou niet meer mogelijk zijn. De man vertelt wat er daarna gebeurde: "De gesprekken op het Slack-kanaal van het bedrijf zijn gestopt en zijn virtuele spooksteden geworden, van levendige gesprekken tot het absolute minimum aan functionele beleefdheden. De deelname bij bedrijfsbijeenkomsten werd gehalveerd en binnen een maand was er een heuse golf van ontslagen, ook die van mij." Vrijwel alle medewerkers hebben, in reactie op de ontkende mogelijkheid, besloten ontslag te nemen en een krachtige boodschap af te geven: een bedrijf dat niet luistert naar de behoeften van zijn medewerkers is geen bedrijf dat toekomst heeft.

Advertisement