Hij gaat naar het ziekenhuis vanwege hevige buikpijn, de chirurgen vinden een glas in zijn darmen

Janine image
door Janine

28 Februari 2022

Hij gaat naar het ziekenhuis vanwege hevige buikpijn, de chirurgen vinden een glas in zijn darmen
Advertisement

Het kan gebeuren, in de loop van het leven, dat je per ongeluk dingen binnenkrijgt die weinig eetbaar zijn: het gebeurt vooral bij kinderen die, aangetrokken door iets, besluiten het naar hun mond te brengen, zich onbewust van het gevaar dat ze lopen, maar soms kunnen zelfs volwassenen soortgelijke episodes overkomen door afleiding. Het gaat in ieder geval altijd om hele kleine voorwerpen of onderdelen daarvan. Of bijna: net zoals er musea voor horror en andere soorten zijn, zou er een moeten zijn die de meest absurde dingen verzamelt die in het menselijk lichaam worden gevonden nadat ze zijn ingeslikt.

Het glas dat uit de ingewanden van een man in India werd gehaald, zou zeker een ereplaats krijgen.

via Daily Star

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het klinkt ongelooflijk, maar het is echt gebeurd. De man werd opgenomen in het privé-ziekenhuis in Madipur omdat hij last had van hevige buikpijn en constipatie.

De artsen, die de darmaandoening van de man als ernstig beschouwden, maakten vervolgens een echografie en een röntgenfoto om de oorzaak van het probleem te achterhalen, maar ze hadden zeker niet verwacht dat de reden een glas was.

Op de afbeeldingen was het object duidelijk te zien, heel en intact. Geconfronteerd met de verbazing van de artsen, zei de patiënt dat hij thee dronk, toen hij per ongeluk ook het glas had ingeslikt.

Een verklaring die de medische staf totaal niet overtuigde, aangezien de slokdarm te smal is om zo'n groot object door te laten.

Er was een operatie nodig om het glas te verwijderen, omdat het endoscopisch niet mogelijk zou zijn geweest.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

“Hoe de glazen beker het lichaam van de eerder genoemde patiënt binnen is gekomen, is een raadsel. Toen we om informatie vroegen, zei hij dat hij het glas had ingeslikt terwijl hij thee dronk. Dit is echter geen overtuigende verklaring. De slokdarm van een mens is te smal voor het object”, zegt Mahmudul Hasan, de arts die de leiding heeft over het team dat voor de man zorgde.

De enige plausibele verklaring is volgens de artsen dat het object anaal is ingebracht. Volgens hun kennis van het menselijk lichaam zou er geen ander alternatief zijn.

“Maar dieper in de feiten duiken, kan details aan het licht brengen die de patiënt misschien niet wil delen. Wij, als artsen, hebben de plicht om zijn privacy te beschermen”, concludeerde Dr. Hasan.

Op zijn zachtst gezegd een bijzondere episode, de mysterieuze patiënt zal zeker twee keer nadenken voordat hij weer een ​​glas pakt.

Advertisement