Ze kondigt de zwangerschap aan en krijgt 7 maanden zwangerschapsverlof, maar het is allemaal bedrog

Janine image
door Janine

09 Maart 2022

Ze kondigt de zwangerschap aan en krijgt 7 maanden zwangerschapsverlof, maar het is allemaal bedrog
Advertisement

Een zwangere vrouw heeft recht op zwangerschapsverlof, waarvan de duur van land tot land verschilt. Het is een periode - tot aan de bevalling - waarin de werknemer kan afzien van het werk en toch betaald kan worden. In de maanden voorafgaand aan de geboorte is absolute rust noodzakelijk, en in de maanden na de geboorte is het - naast rust - noodzakelijk om voor de pasgeborene te zorgen. Een vrouw uit Georgia, in de Verenigde Staten, besloot haar zwangerschapsverlof te gebruiken als excuus om niet te gaan werken: haar zwangerschap was namelijk niet echt.

via NY Post

Advertisement

De vrouw heet Robin Folsom, ze is 43 jaar oud en woont in Georgia, in de Verenigde Staten. De vrouw werkte bij een overheidsinstantie en haar superieuren hebben haar altijd omschreven als een zeer competente vrouw die altijd aanwezig is op het werk, ook buiten werkuren. Kortom, ze is altijd ijverig en professioneel geweest, maar - niemand weet waarom - de vrouw besloot haar meerderen te bedriegen en een zwangerschap voor te wenden om zwangerschapsverlof te krijgen. Hoe is het mogelijk om een ​​zwangerschap te simuleren? En hoe konden haar superieuren niets opgemerkt hebben?

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Volgens gezaghebbende bronnen kondigde de vrouw het goede nieuws aan haar baas aan en van daaruit begon de grote leugen. Een zwangerschap moet met de maanden zichtbaar zijn: de buik groeit en Robin heeft, om een ​​zwangerschap te simuleren, een nepbuik gedragen, vergelijkbaar met die van acteurs. Robin kreeg 7 maanden zwangerschapsverlof. Maar dat is nog niet alles: ze stuurde de foto's van de baby naar haar collega's, maar op elke foto had de baby een andere teint. Dit wekte argwaan en er werden overheidsdiensten bij betrokken. Zo bleek dat er geen officiële geboorteaangifte was en dat haar gezondheidsdossier geen melding maakte van zwangerschap of bevalling. De vrouw werd gearresteerd en beschuldigd van fraude en kan tot 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

De procureur-generaal verklaarde: "Fraude door overheidsambtenaren wordt niet getolereerd", zei Carr in een verklaring. “Door samen te werken met de onafhankelijke inspecteur-generaal van Georgia, hebben we deze vermeende misleiding kunnen ontdekken, onderzoeken en beëindigen. We zullen altijd alles doen ​​om het geld van de belastingbetaler te beschermen en kijken ernaar uit om deze zaak voor de rechter te brengen."

Advertisement