Momenten uit het verleden: 15 “stukjes geschiedenis" die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien

Janine image
door Janine

22 Maart 2022

Momenten uit het verleden: 15 “stukjes geschiedenis" die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien
Advertisement

Het is waar dat we in het heden moeten leven, ons moeten concentreren op het "hier en nu”, loslaten van wat gisteren was en ons niet al te veel zorgen maken over morgen, maar wie we zijn, is voor een groot deel te danken aan wat we tot nu toe hebben beleefd. Hetzelfde geldt voor de moderne samenleving, de vrucht van een lang proces dat we geschiedenis noemen. Het verleden heeft een grote charme en de kracht van foto's is juist die om ons terug in de tijd te laten gaan, even stil te staan ​​bij herinneringen en iconische momenten opnieuw te beleven.

De Instagram-pagina "A slice of history" publiceert afbeeldingen die stukjes geschiedenis vertellen die het bekijken waard zijn: hier zijn er 15.

via Instagram

Advertisement

1. Halloween, 1980

"Kinderen verkleed voor Halloween aan boord van hun schoolbus."

Advertisement

2. Amy Winehouse, mei 2007

"Amy Winehouse gefotografeerd op de dag voor haar huwelijk."

3. Michael Jordan, 1997

"Michael Jordan met een fan op blote voeten, omdat hij weigerde op een foto te staan ​​met iemand die Reebok droeg."

4. Londen, 1952

"Een vrouw met parelketting om haar nek gebruikt de sjaal om haar neus en mond te beschermen voor de Grote Smog die in korte tijd 12.000 mensen in 5 dagen doodde."

5. De Mona Lisa, 1945

"De Mona Lisa wordt teruggevonden en teruggebracht naar het Louvre nadat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog was verborgen."

Advertisement

6. Marilyn Monroe, 1954

"In 1954 ging Marilyn Monroe naar Korea om op te treden voor de geallieerden die daar op 22 februari nog gestationeerd waren."

7. Prinses Diana, 1989

"Een jongen geeft bloemen aan prinses Diana met behulp van zijn vrienden"

Advertisement

8. Krijgsgevangenen, 1973

"Amerikaanse krijgsgevangenen vertrekken uit Noord-Vietnam op een C-141-vlucht. Ongeveer 600 krijgsgevangenen gingen aan boord van 54 vluchten, die in de periode 12 februari - 4 april 1973 'Operatie Homecoming' zouden vormen. Foto van de luchtmacht van de Verenigde Staten."

9. Mary en Jake

Mary en Jake zijn meer dan 70 jaar getrouwd en hebben alle ontberingen en tegenstand tegen hun huwelijk overwonnen. Mary vertelde: “Onze liefde was kleurenblind, maar onze ouders niet.” Mary groeide op in Engeland in de jaren dertig en Jake diende in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op dezelfde technische school waar ze typen en steno studeerde, terwijl Jake een luchtvaartopleiding deed. We begonnen met elkaar te praten. Ze citeerde Shakespeare voor mij, wat ik leuk vond heel veel.” De twee bleven elkaar zien ondanks dat Mary's vader het hen verbood, tot het einde van de oorlog, toen Jake terugkeerde naar Trinidad. De twee wisselden liefdesbrieven uit terwijl ze van elkaar waren gescheiden, totdat Jake terugkeerde en Mary vroeg of ze op 19-jarige leeftijd met hem wilde trouwen."

Advertisement

Nabije gevangenen schaken door het tralies van hun cel. De gevangenis faciliteit Attica. NY, maart 1972. Foto van Cornell Capa.

11. The Simpsons, 1992

"De schrijfkamer van 'The Simpsons’.”

Advertisement

12. De kus, 1972

"De 2800 jaar oude kus. Deze menselijke resten werden in 1972 opgegraven op de archeologische plaats Teppe Hasanlu, in Iran. De site brandde af tijdens een militaire aanval, het vuur verspreidde zich snel en onverwacht door de stad. De skeletten werden ontdekt in een gipsen graanbak, waarschijnlijk om zich voor de soldaten te verbergen, en stierven door verstikking. Het hoofdletsel dat zichtbaar is op het voorhoofd van de persoon rechts is veroorzaakt door moderne graafmachines."

13. Gezin, 1929

"Portret van een Inupiat-gezin uit Noatak, Alaska. Foto van Edward S. Curtis."

Advertisement

14. Vrienden, 1972

"Twee jeugdvrienden ontmoeten elkaar onverwachts aan weerszijden van een demonstratie. Arbeider Guy Burmieux en agent van de oproerpolitie Jean-Yvon Antignac waren samen opgegroeid, zaten op dezelfde middelbare school en maakten deel uit van dezelfde vriendengroep. Toch ontmoetten ze elkaar vele jaren later, in 1972, in heel verschillende omstandigheden, aan twee heel verschillende kanten. Saint-Brieuc, Frankrijk. Foto van Jacques Gourmelen."

15. JK Rowling, 1998

"JK Rowling schrijft Harry Potter in een café in Schotland."

Welke van deze foto’s uit het verleden raakt je het meest?

Advertisement