De klasgenoot bezet zijn bureau en irriteert hem, als hij begrijpt waarom, raakt hij ontroerd

Janine image
door Janine

20 Maart 2022

De klasgenoot bezet zijn bureau en irriteert hem, als hij begrijpt waarom, raakt hij ontroerd
Advertisement

Het klaslokaal binnenkomen en spullen van iemand anders op je bureau vinden is niet leuk. Op de eerste schooldagen worden de plaatsen toegekend, die meestal gedurende de hele duur van de academische cyclus blijven. Wanneer iemand onze ruimte binnendringt, is het logisch om een ​​gevoel van ergernis te voelen. Wat doe je in deze gevallen? Je vraagt je klasgenoot vriendelijk of hij zijn spullen van je plek wil halen. Dat deed Thomas aanvankelijk, een student die het verhaal deelde op Twitter.

via thomas___mcfall/Twitter

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Thomas merkte dit vreemde gedrag van zijn klasgenoot op en deed aanvankelijk niet de moeite om te begrijpen waarom. Hij vroeg zich niet af waarom de jongen naast hem steeds maar voorwerpen, schriften en zijn mobiele telefoon op zijn bureau legde. Toen hij begreep waarom, leerde hij een belangrijke les, die hij later op Twitter deelde.

Thomas zegt: “In een van mijn Managementlessen zit ik elke dag op dezelfde plek voorin de klas. Elke dag zit ik daar. Nu zit ik naast een buitenlandse man die amper Engels spreekt. Het meest geavanceerde dat ik van deze man in het Engels heb gehoord, is "Wow, mijn muffin is echt lekker". Deze man heeft ook de gewoonte om elk voorwerp dat hij bezit neer te leggen in de ruimte waar ik zit. Zijn tas, zijn eten, zijn boeken en zijn telefoon liggen ​​ALTIJD op mijn bureau.

Elke keer als ik de klas binnenloop, zegt deze jongen: "Ah, Tom. Je bent hier. Oké." En hij begint verwoed zijn spullen van mijn bureau te halen. Hij maakt er een gewoonte van om te zeggen: "Klaar voor de les, ja?" En hij geeft me een high five. Elke dag geeft deze man me een high 5. Ik ergerde me ALTIJD aan deze man. Ik dacht: “Vriend, je weet dat ik hier elke dag zit. Waarom leg je je spullen hier altijd neer? En het laatste wat ik wil doen is een high-five geven aan een man die mijn taal amper spreekt om 8 uur 's ochtends."

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Op een dag veranderde er echter iets: “Vandaag kwam ik een paar minuten te laat de klas binnen. Ik stond buiten het klaslokaal te wachten omdat ik snel een sms moest sturen. Vanuit mijn ooghoeken kon ik mijn plek door de deur zien. Natuurlijk lag mijn bureau vol met zijn spullen. De gebruikelijke. Terwijl ik daar aan de telefoon ben, loopt een andere jongen die ook te laat was voor me het klaslokaal binnen en probeerde mijn plaats in te nemen aangezien hij het dichtst bij de deur zit. De man die naast me zit houdt deze man tegen en zegt: "Het spijt me. Mijn goede vriend Thomas zit hier." Op dat moment realiseerde ik me dat deze man geen spullen op mijn stoel legde om me lastig te vallen. Hij nam elke ochtend mijn plaats voor me in. En al die tijd zag hij me als een vriend, maar ik had het te druk met aan mezelf te denken om het zelfs maar te overwegen. Hoe gek het ook klinkt, ik was ontroerd. Uiteindelijk ging ik naar de les en natuurlijk maakte hij de stoel vrij en zei: "Ah, Tom. Je bent hier. Oké." En ik kreeg een high five." De twee hebben samen geluncht en Thomas heeft een belangrijke les geleerd: soms moeten we stoppen met ons alleen op onszelf te concentreren en anderen vanuit een ander perspectief te bekijken. De houding die hij "vervelend" vond, was in werkelijkheid een vriendelijke daad en een verzoek om vriendschap.

Advertisement