x
Deze man kreeg op 95-jarige leeftijd…
Alexa vraagt ​​een meisje om mee te doen aan een gevaarlijke uitdaging: Amazon verontschuldigt zich In Japan is het likbaar tv-scherm uitgevonden: het bootst de smaken van eten na

Deze man kreeg op 95-jarige leeftijd zijn diploma van het lyceum: "Ik wil verder studeren"

31 December 2021 • Door Janine
1.321
Advertisement

We vinden veel dingen vanzelfsprekend, misschien wel te veel. Studeren, nieuwe dingen leren, je cultuur en vaardigheden uitbreiden is niet voor iedereen mogelijk. Niet alle mensen hebben het geluk gehad om naar de universiteit of zelfs naar het lyceum te gaan: ze zijn door financiële problemen of gezinsproblemen gedwongen hun studie te onderbreken en voortijdig te gaan werken. Ignacio Cervin is een van deze mensen, en hij is ook een man die zijn droom nooit heeft opgegeven: hij realiseerde het uiteindelijk op 95-jarige leeftijd.

via: TN

Ignacio staat in zijn land ook bekend als "Don Ignacio". Hij werd geboren op 31 juli 1926 en had een moeilijke jeugd: hij groeide op op het platteland en ging slechts een paar jaar naar school, daarna ging hij werken: hij werkte in een tabakswinkel, als smid, metselaar en timmerman. Hij begreep toen niet hoe belangrijk onderwijs was, maar in de loop der jaren voelde hij de wens om zijn studie af te maken in hem groeien. Ondertussen bracht hij een gelukkig leven door en stichtte hij zijn gezin, en in 2018 zette hij eindelijk de eerste stap: op 92-jarige leeftijd besloot hij weer te gaan studeren en ging hij naar school. Zo behaalde hij het diploma van de basisschool, en het Ministerie van Onderwijs van de Natie - die de vastberadenheid van de man waardeerde - kende hem een ​​speciale erkenning toe.

Maar dat is nog niet alles: Ignacio, 95 jaar oud, heeft ook het lyceum afgerond en is niet van plan om nu te stoppen. Hij is van plan om agronomie te studeren, omdat hij altijd van het platteland en wat het te bieden heeft heeft gehouden. De man zei in een interview: "Ik ben begonnen met studeren omdat ik als kind de basisschool niet afmaakte, niemand stimuleerde me in die tijd. Eerst dacht ik dat school er niet toe deed, maar toen besefte ik dat het heel belangrijk was. Ik hou van dit vak en ik denk dat mijn opleiding hier niet zal stoppen. Ik zal zeker iets anders gaan volgen." En, vertellend over zijn typische dag, zei de man: "Ik zorg voor de tuin vanwege mijn leeftijd en ik doe wat werkzaamheden. Ik ben een metselaar, een smid, een timmerman. Ik doe het werk voor mezelf, zelfs als het niet zo goed lukt. Het maakt niet uit, want het is voor mezelf.” En we kunnen niet anders dan wensen dat deze man al zijn dromen waarmaakt.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt