"Stop met het krijgen van kinderen": een moeder van 4 reageert op iedereen die kritiek heeft op grote gezinnen

Janine image
door Janine

18 Januari 2022

"Stop met het krijgen van kinderen": een moeder van 4 reageert op iedereen die kritiek heeft op grote gezinnen
Advertisement

Het is niet voor alle stellen gemakkelijk om voor kinderen te kiezen. En wie er voor kiest, stelt zich soms een andere vraag: hoeveel willen we er?

Of ze nu één, twee of meer kinderen willen, het zou alleen en uitsluitend betrekking moeten hebben op de toekomstige ouders. Vaak is dit echter niet het geval. Zeker als je gewend bent om je ervaringen op social media te delen. In deze gevallen kan veel goed advies komen van vrienden of kennissen, maar ook veel kritiek. Anna Strode, een 33-jarige moeder die veel negatieve opmerkingen heeft gekregen om haar keuze, weet dit maar al te goed. We vertellen je wat er is gebeurd.

via bubs2bikinis/Instagram

Advertisement

Anna is een jonge Australische vrouw die zich altijd een groot gezin heeft voorgesteld. "Ik heb er altijd van gedroomd om 4 kinderen te krijgen en dat zou het perfecte aantal zijn voor zowel mij als voor hen", zei de vrouw. Een veeleisende keuze die haar partner gelukkig accepteerde en volledig deelde.

Anna praatte vaak over haar ervaringen op internet en alles ging goed totdat ze aankondigde dat ze haar vierde kind verwachtte. Op dat moment gebeurde er iets vreemds: veel vrouwen haalden uit naar haar en zeiden haar dat het tijd was om te stoppen met het krijgen van kinderen. Ze vertelden haar zelfs dat ze zich moest schamen voor de keuze en dat het onmogelijk is om te lezen over mensen die zwanger zijn en over hun zwangerschap praten. "Ze schreven me van alles. Ze vroegen me waarom we besloten hadden om een ​​vierde kind te krijgen. Ze beschuldigden me er zelfs van een persoon te zijn die niet in anticonceptie gelooft en dat ik het na verloop van tijd niet leuk meer zal vinden om met al deze kinderen te zijn”.

Advertisement

Na deze episode verminderde Anna het aantal posts op social media. De druk was waarschijnlijk te groot en ze kon niet meer tegen kritiek op haar keuze. Op een gegeven moment kon ze de verleiding echter niet weerstaan en liet ze zich gaan.

"Ik heb mensen niet gevraagd om me te helpen, of om voor eten voor mijn kinderen te zorgen of hun luiers te verschonen. Ik deelde gewoon mijn geluk en dat zorgde voor problemen." Woorden die je doen nadenken over hoe hard de opmerkingen van mensen kunnen zijn. Soms lijkt kritiek op anderen de enige manier om vooruit te komen, zelfs als je geen echte redenen hebt. Anna en haar man hebben voor zichzelf een beslissing genomen, waarom zijn mensen zo wreed?

Een ervaring die helaas veel andere moeders hebben meegemaakt. Het gebeurt namelijk steeds vaker, om over dergelijke beschuldigingen te lezen, vooral als het gaat om een ​​zwangerschap. Anna is echter gelukkig. Ze speelt, lacht en heeft plezier met haar kinderen. En wie weet of 4 echt het perfecte aantal is… Wat denk jij? Is de keuze van deze moeder juist of had ze het anders kunnen doen?

Advertisement