Ze helpt een student in nood en de mensa waar ze werkt ontslaat haar

Janine image
door Janine

02 Maart 2022

Ze helpt een student in nood en de mensa waar ze werkt ontslaat haar
Advertisement

De kantines zijn een ontmoetingsplaats en socialisatie: ze vertegenwoordigen, voor arbeiders en studenten, een moment van pauze om in alle rust te lunchen, wachtend om het werk of de studie te hervatten. Bonnie Kimball werkte lange tijd in de mensa van New Hampshire, zo'n 4 jaar, en ontwikkelde een band met alle studenten: ze zag ze elke dag met een dienblad in handen, en ze werden als haar kleinkinderen. De vrouw kon daarom niet anders dan een jongen in moeilijkheden helpen.

via NBC Boston

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Op een dag verscheen er een jongen met financiële problemen bij Bonnie: hij kon de maaltijd niet betalen omdat hij zijn geld thuis was vergeten. In plaats van zijn verzoek af te wijzen, zei de vrouw hem rustig te lunchen en de rekening later te betalen. De kantine waar Bonnie werkte, kon het gebaar echter niet waarderen en ontsloeg de vrouw. In feite beweerde de eigenaar van de kantine dat de jongen geen enkel bedrag in rekening was gebracht, en daarom was wat de werkneemster had gemeld niet waar. Bonnie werd er vervolgens van beschuldigd een leugenaar te zijn, ondanks dat ze ervoor had gezorgd dat de maaltijd zou worden betaald. Bonnie vertelde: "Voor mij zou het verkeerd zijn geweest dat kind hongerig achter te laten omdat hij die dag geen geld had meegebracht. Als de rekening niet zou worden betaald, had ik het uit eigen zak betaald."

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Het verhaal van Kimball heeft veel weerklank gevonden en de lokale en nationale pers heeft het onderwerp behandeld. Er was zelfs een lokaal protest en veel collega's besloten, uit steun en nabijheid, ontslag te nemen. Iemand anders waardeerde Bonnie's nobele gebaar, die verschillende aanbiedingen kreeg. Met het uitbreken van het protest besloot de kantine echter om de vrouw met onmiddellijke ingang opnieuw in dienst te nemen, maar Bonnie weigerde en koos ervoor om de vele ontvangen vacatures te evalueren, ondanks het feit dat ze ervoor zorgde dat ze contact zou blijven houden met haar geliefde studenten. Gebaren zoals dat van Bonnie moeten worden beloond en niet gestraft, en we zijn er zeker van dat de vrouw een nieuwe realiteit kan vinden waarin mensen in nood worden geholpen.

Advertisement